Milan Keskin

Vanmiddag was het eerst de beurt aan Wout Droste. De inmiddels 30-jarige rechtsback speelde een decennium geleden ook al in Deventer. Nu vele jaren later en een ervaring rijker keert Droste terug bij de club waar zijn profloopbaan begon. De Oldenzaler komt over van Heracles Almelo waar hij niet op een basisplaats kon rekenen. Met het aantrekken van Droste heeft Paul Bosvelt de gewenste opvolger van Julian Lelieveld, die terugkeerde naar Vitesse.

Ook heeft de club de selectie in de breedte weten te versterken. Boyd Lucassen, Martijn Berden (beiden Jong Vitesse), Max Leeflang (Berkum) en Joran Swart (was zonder club) sluiten aankomende zondag aan op de eerste training in Terwolde.

Met het viertal haalt Go Ahead Eagles twee verdedigers, een middenvelder en een aanvaller in huis. De meest offensieve speler van het kwartet is de 21-jarige Martijn Berden, die doorgaans als rechtsbuiten speelt. Afgelopen seizoen kwam Berden tot 29 competitieduels (3 goals, 6 assists) voor Jong Vitesse, dat in de Tweede Divisie op een achtste plaats eindigde. Boyd Lucassen volgt zijn ploeggenoot van Arnhem naar Deventer. De 20-jarige vleugelverdediger speelde het voorbije seizoen 33 competitiewedstrijden voor het beloftenteam van de Arnhemmers. Zowel Lucassen als Berden tekent een contract van twee jaar met een optie voor nog een seizoen bij Go Ahead Eagles.

Joran Swart (21) doorliep vanaf 2007 de jeugdopleiding van sc Heerenveen en maakte in 2016 de overstap naar PEC Zwolle. Eind januari kreeg de verdediger, samen met acht ploeggenoten, te horen dat er per direct geen plaats meer voor hem was bij het beloftenteam van de Zwollenaren. Max Leeflang (18) begon het voorbije seizoen bij PEC Zwolle Onder-19, maar stapte in de winterstop over naar Hoofdklasser Berkum, waar hij in mei zijn debuut in het eerste elftal maakte. Swart en Leeflang maken beiden op amateurbasis de overstap naar Go Ahead Eagles.