Het is voor het eerst dat zo’n project op het gebied van tennis in Deventer zo grootschalig wordt opgepakt. Gediplomeerde tennistrainers komen de hele maand juni lessen verzorgen aan kinderen in de groepen 3, 4 en 5. Elke school die meedoet, krijgt al het benodigde materiaal zoals een net, rackets en ballen. Materialen die ook na afloop van het project te gebruiken zijn.

Geen losstaand initiatief 
In Deventer trekken zeven tennisclubs gezamenlijk op om de tennissport nóg meer op de kaart te zetten. Het ‘Convenant Tennispromotie in de gemeente Deventer’, dat bestuurders van de verschillende tennisverenigingen in 2016 ondertekenden, moet vooral jeugd naar de tennisbaan trekken. Het resultaat van de inspanningen laat zich inmiddels zien. Zo werd er door ZonMW een subsidie toegekend om kinderen aan het tennissen te krijgen waardoor nu het schoolproject van start kan. Een andere ontwikkeling is dat kinderen van verschillende verenigingen met elkaar in het tennisprogramma ‘club overstijgend’ spelen tegen tennissers van een vergelijkbaar niveau.

‘Door de verschillende inspanningen weten we kinderen hopelijk aan ons te binden, en te blijven boeien. Tennis is de tweede sport van Nederland en heeft veel te bieden. Het is veel meer een teamsport dan vaak wordt gedacht. Of je nu begint, al jaren tennist, ‘prof’ wilt worden of de sport beoefent voor de gezelligheid; voor iedereen is plek. Bij welke andere sport kun je altijd en overal spelen, met wie je maar wilt? Die sociale voordelen zijn misschien wel uniek binnen de sportwereld’, aldus Marco Hetjes, voorzitter van Stichting Deventer Tennis die de verengingen met elkaar verbindt.  

Leren voor de toekomst
De komende weken wordt er vooral geleerd van de pilot bij de 9 basisscholen. Eventuele inzichten worden meegenomen in het vervolg. De pilot maakt onderdeel uit van een serie van 3 waarin de scholen kunnen aanhaken. Sportbedrijf Deventer is de spil richting de scholen. De tennisverenigingen verzorgen het aanbod en zorgen voor een mooi aanbod om de kinderen ook daarna te verwelkomen op de club. Kinderen kunnen bijvoorbeeld gratis 2 lessen volgen om te kijken of tennis echt bij ze past. Kijk voor meer informatie op www.deventertennis.nl.