Huub Kolkman

Vandaag een totaal andere situatie. Na het wegvallen van enkele belangrijke spelers was het voor de ploeg uit Almelo het gehele seizoen vechten om niet te degraderen. De manschappen van trainer Marcel Geestman hadden andere belangen; meespelen om het winnen van de derde periode.

 

SV Schalkhaar begon vanmiddag nog zonder de licht geblesseerde Paul Roetert. Zoals de laatste paar wedstrijden het geval was kreeg Koen Klosters de opdracht om met zijn linker gevaar te stichten vanaf de rechterkant.

 

Vanaf de eerste minuut was SV Schalkhaar de veel betere ploeg. In de eerste de beste aanval vanaf rechts kreeg Milan te Riele de nodige ruimte om de achterlijn te halen. Zijn voorzet kwam precies voor de voeten van Sven Kelder die de bal veel te hoog over schoot.

Na 10 minuten aanvallen en veel balbezit was het uiteindelijk wel raak. Een hoekschop van diezelfde Kelder kwam precies op het hoofd van spits David Klopman. Zonder tegenstander in de buurt kon hij ongehinderd inkoppen 1-0.

Kort daarop had Klopman de wedstrijd al kunnen beslissen. Zijn frommel-goal werd afgekeurd wegens buitenspel.

SV Schalkhaar speelde sterk, zeker vanaf links waar de zeer gedreven Jason Westerkamp herhaaldelijk gevaar stichtte en Sven Kelder met zijn acties veelal niet was af te stoppen.

Veel kansen waren er om de voorsprong te vergroten, een prima schot van Rokay Haafkens werd ook goed gestopt door de keeper van Luctor.

Michiel Hullegie passeerde als centrale verdediger diverse spelers en schoot de bal voorlangs. Vlak voor rust werd Luctor iets gevaarlijker, maar doelman Frans van Oldeniel moest maar 1 keer handelend optreden door een schot van een speler van Luctor te pareren.

 

De tweede helft was volledig voor SV Schalkhaar. Vlak na rust kreeg Delano Haulussy de mogelijkheid om SV Schalkhaar op grotere voorsprong te brengen, zijn rush over grote afstand kwam voor de voeten van David Klopman. Zijn schot ging naast.

Na 55 minuten was het uiteindelijk wel raak. Sven Kelder schoot vanaf de zestien bekeken in de linkerhoek, waarbij de keeper op het verkeerde been stond en hierdoor volledig kansloos was 2-0.

SV Schalkhaar kreeg hierna alle mogelijkheid om de score verder te vergroten, Luctor legde zich neer bij wederom verlies en uiteindelijk degradatie.

 

Een prima bal van rechterverdediger Rokay Haafkens over de verdediging van Luctor werd uitstekend aangenomen en gecontroleerd door Milan te Riele die vervolgen in de verre hoek de 3-0 liet aantekenen. Een prima doelpunt!

SV Schalkhaar bleef afhankelijk van de tegenstanders om de periode te kunnen winnen.

Een overwinning was een half uur voor het eindsignaal wel zeker.

SV Schalkhaar kreeg de kansen via Twan Huijsmans en Sven Kelder. In de 80 ste minuut werd aanvaller Paul Roetert in het veld gebracht voor Koen Klosters. Vlak na zijn invalbeurt werd hij vrij gespeeld en kon de 4-0 aantekenen.

 

Jip Ellenbroek kreeg hierna nog speelminuten, hij verving Mattis Janse die met een publiekswissel van het veld ging. Dit vanwege de laatste wedstrijd in SV Schalkhaar 1. Mattis Janse gaat met ingang van volgend seizoen lager spelen. Altijd een vaste waarde geweest bij SV Schalkhaar 1 en een super goede teamspeler en zeer gewaardeerde speler in de groep.

 

Dat Jip Ellenbroek goed kan voetballen was wel bekend. Kort nadat hij in het veld kwam bediende hij met een uitstekende pass David Klopman, die vervolgend goed af ronde 5-0.

Voor een gretig SV Schalkhaar was dit nog niet genoeg. Vlak voor tijd kwam SV Schalkhaar zelfs op 6-0. Een zeer bekeken balletje van Jason Westerkamp (met zijn linkerbeen!) zette hij David Klopman vrij voor de keeper die vervolgens de meegelopen Paul Roetert het doelpunt gunde.

 

Met twee doelpunten in 10 minuten was de 26 jarige Paul Roetert wederom belangrijk SV Schalkhaar. De uit Bathmen afkomstige speler zal ook volgend seizoen weer van grote waarde kunnen zijn voor de ploeg van trainer Geestman.

 

Met deze prima overwinning eindigt SV Schalkhaar als vierde. Waar SV Schalkhaar de mogelijkheid had om de derde periode te winnen ging het uiteindelijk op 1 doelpunt verschil mis en is er een eind gekomen aan seizoen 2018-2019.

 

Met deze spelersgroep, met mogelijk een paar versterkingen vanuit de jeugd zal de ploeg uit Schalkhaar volgend seizoen zeker weer mee gaan doen om de bovenste posities.

Wat vanmiddag restte was het samen na deze wedstrijd een feestje bouwen bij het dorpsfeest Schalkhaar life.