Amper drie maanden geleden was het MVV ’29 dat sv Schalkhaar liet degraderen uit de eerste klasse. MVV ’29 haalde het destijds, in de nacompetitie, uiteindelijk ook niet. Vandaar dat beide ploegen elkaar nu weer tegenkomen in de tweede klasse. sv Schalkhaar moest het zondagmiddag doen zonder de geblesseerde (en geroutineerde) spelers Koen Klosters en Mattis Janse.

Ook zonder deze twee spelers was het team van trainer Marcel Geestman de veel beter voetballende ploeg. De gastheren van vandaag, MVV ’29 uit Harbrinkhoek, hadden blijkbaar maar één opdracht meegekregen; stug verdedigen en alle ballen direct hoog naar voren. Van enig opbouw en verzorgd voetbal was geen sprake.

Kansen voor sv Schalkhaar waren er in de eerste helft voor, met name de sterk spelende, Sven Kelder. Zijn schoten van afstand werden tot drie keer toe door de keeper gepareerd.Nick Mulder, de verdediger met de uitstekende linker, bracht een indraaiende vrije trap na 35 minuten in de zestien. Een verdediger van MVV ’29 kreeg de bal tegen de hand waarna Sven Kelder de toegekende strafschop, in tweede instantie, nog knap binnen schoot (0-1 voorsprong bij de rust).

Na de thee kwam er veel meer strijd aan te pas en  ging het spel op en neer. Het lukte  sv Schalkhaar goed om als winnaar uit die duels te komen. Met name Rokay Haafkens en Michiel Hullegie leverden prima verdedigend werk. Het enige wat sv Schalkhaar vergat was het scoren. Sven Kelder, Milan te Riele, Twan Huijsmans en David Klopman konden de 0-2 maar niet op het scorebord krijgen.

Net als drie maand geleden, was het in blessuretijd, de enige kans die MVV ’29 kreeg, direct raak. Dit was tevens ook de eindstand. Een afgeslagen corner werd ingebracht en van richting veranderd. Keeper Frans van Oldeniel was kansloos op deze inzet (1-1 eindstand).

Volgende week gaat sv Schalkhaar week op herkansing, dan speelt SV Schalkhaar thuis  om 14.00 uur tegen Vogido.

Huub Kolkman

(Tribunefoto is van de play-off wedstrijd waar aan wordt gerefereerd in het verslag; Schalkaar – MVV ’28
Actiefoto is van Huub Kolkman uit het duel van afgelopen zondag)

Ben jij aanwezig bij een wedstrijd van jouw club, wil jij jouw club ook in de schijnwerpers. Stuur ons dan tips, of een compleet verslag. Wij plaatsten het op hét sportplatform van Deventer.

Klik hier voor meer info over de functie clubwatcher