Door: Patrick Kieftenbelt 

Schalkhaar nam vanaf het beginsignaal het initiatief en had de wind zowel letterlijk als figuurlijk direct in de rug. Na amper drie minuten spelen was de voorsprong een feit. Milan te Riele opende de score na een goed lopende aanval over de rechterkant.

Daarna leek Schalkhaar snel door te drukken maar liet het enkele kansen liggen. Vogido kon daar nauwelijks iets tegenover stellen. De thuisploeg voetbalde beter maar creëerd,e naar mate de eerste helft vorderde, minder mogelijkheden. Daardoor ging de ploeg van Marcel Geestman met een magere 1-0 voorsprong aan de thee.

Na de pauze had Schalkhaar slechts een kwartier nodig om de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken. Een spijkerharde en oliedomme overtreding van een Vogido verdediger bracht Schalkhaar in een zetel. De bezoekers moesten met tien man verder en kregen vrijwel direct de deksel op de neus. De daaropvolgende vrije trap werd door Sven Kelder op prachtige wijze om de muur gekruld, 2-0.
(zie video)

Nog voor er een uur verstreken was had Milan te Riele zijn tweede doelpunt van de middag gemaakt en was de wedstrijd helemaal beslist, 3-0. Schalkhaar poogde meer treffers te realiseren maar zag de doelpuntenproductie een kwartier lang stokken. Er volgde in de 75ste minuut echter een strafschop die verzilverd werd door Sven Kelder.

De gehele tweede helft was het gatenkaas bij Vogido en daar maakte Schalkhaar dankbaar gebruik van. De ploeg van Geestman liet nog een aantal leuke aanvallen zien en beloonde zichzelf tegen de matige tegenstander met een grote uitslag. Invaller Ahmet Erdem kreeg de 5-0 op het scorebord en niet veel later kon Sven Kelder zijn hattrick compleet maken door een strafschop via een ‘Panenka’ achter de keeper te krijgen.

Het slotakkoord was voor Michiel Hullegie die één van de mooiste doelpunten van de middag maakte. Met een harde afstandsknal bepaalde de centrale verdediger de eindstand op 7-0. Een mooie en makkelijke middag voor Schalkhaar, dat zich mede door deze overwinning nestelt in de top van de tweede klasse op slechts drie punten achterstand van koploper Achilles’12.