HUUB KOLKMAN

Alleen een goed resultaat zou SV Schalkhaar passen om nog mee te gaan om de strijd in de derde en laatste periode. Ook Voorwaarts kon zich geen puntverlies veroorloven in de strijd om het kampioenschap. Voorafgaand aan deze wedstrijd stond Voorwaarts twee punten voor op de nummer twee, echter wel twee wedstrijden meer gespeeld.

SV Schalkhaar begon vandaag iets gewijzigd ten opzichte van vorige week. Nick Mulder stond in de basis ten koste van aanvoerder Jason Westerkamp, die niet tijdig kon aansluiten ter voorbereiding op deze wedstrijd. SV Schalkhaar begon vandaag met twee controleurs op het middenveld; Twan Huijsmans en Koen Klosters, beide speelden naar behoren.

SV Schalkhaar had slechte herinneringen aan de thuiswedstrijd tegen Voorwaarts waar spits Simon Rutgers het de verdediging destijds zeer lastig maakte. Het was de beurt aan Mattis Janse  om deze lange spits in bedwang te houden. Samen met centrale verdediger Delano Haulussy deden ze dat vandaag uitstekend. Rutgers kwam er niet aan te pas. Voorwaarts begon goed aan de wedstrijd en dit leidde tot een kans die goed werd gepareerd door keeper Frans van Oldeniel. Daarna was het wel gebeurd met het gevaar van Voorwaarts. SV Schalkhaar vocht zich prima in de wedstrijd en begon de meeste duels te winnen.

Ook kwamen de eerste kansen voor SV Schalkhaar. In de 19de minuut schoot spits David Klopman de bal van dichtbij tegen keeper Finke, dit na een vlot lopende aanval van SV Schalkhaar. Een ingespeelde bal van Koen Klosters op David Klopman werd prima gekaatst en door Klosters vervolgens net over de lat geschoten. Het enige gevaar in de eerste helft was een diagonaal schot van Rutgers die prima tot corner werd verwerkt door Frans van Oldeniel. Een actie van Ahmet Erdem verdween in het zijnet, hier had ook meer ingezeten. Zonder doelpunten werd de aantrekkelijke eerste helft afgesloten.

De tweede helft kende geen wijzigingen. SV Schalkhaar werd steeds sterker en het eerste kwartier na rust was SV Schalkhaar voornamelijk te vinden op de helft van de koploper. Zo probeerde Koen Klosters de bal een aantal keren over de verdediging van voorwaarts te leggen, waar de rappe Milan te Riele voor gevaar kon zorgen. Zo wist te Riele op snelheid weg te komen van zijn tegenstander en kon alleen door op Finke. Het enige wat de centrale verdediger van Voorwaarts kon doen was een overtreding op hem maken, hetgeen terecht rood tot gevolg had. Voorwaarts moest op dat moment, met nog ruim een half uur te gaan verder met tien spelers.

De  vrije bal op de rand van de zestien werd prima ingeschoten door Klosters en prima overgetikt door oud SV Schalkhaar doelman Finke. Vervolgens schoot Milan te Riele vanuit de draai nog tegen de keeper en kreeg de ingevallen Jason Westerkamp nog wat mogelijkheden van afstand. Een kwartier voor tijd bracht trainer Marcel Geestman aanvaller Sven Kelder voor de moegestreden Ahmet Erdem.

Vijf minuten voor het eindsignaal was het een actie van diezelfde Sven Kelder, die in het strafschopgebied werd onderuit gehaald door de verdediger van Voorwaarts. Een terechte strafschop werd door Koen Klosters ingeschoten, maar prima gered door de keeper. De rebound werd alsnog door de attente Kelder binnengeschoten 0-1.

Voor Voorwaarts een alles of niets. SV Schalkhaar had nog de mogelijkheid om het duel definitief te beslissen. Een paar aanvallen werden zeer dubieus teruggefloten voor buitenspel, dit tot ongenoegen van heel SV Schalkhaar. Voorwaarts bracht nog een lange aanvaller. Ver in blessuretijd ging het alsnog mis voor SV Schalkhaar. Een bal werd vanaf de achterlijn voorgezet richting tweede paal, een inschattingsfout van de altijd zo betrouwbare keeper Frans van Oldeniel betekende de onverdiende 1-1 in de 94 ste minuut.

Veel tijd was er hierna niet meer om te winnen. Helaas voor SV Schalkhaar geen overwinning, maar de heren van trainer Marcel Geestman hebben er alles aan gedaan om tot een goed resultaat te komen. Volgende week weer een goede tegenstander, dan komt Achilles 12 op bezoek in Schalkhaar.