BOL VAN SPANNING
Het was een matige wedstrijd welke bol stond van de spanning op de Horsterhoek zaterdagavond. Ruud Huisman kreeg na 15 minuten de eerste kans, maar stuitte op uitblinker doelman Tom Kienhuis. Aan de zijde van MVV ’29 waren de kansen schaars, deze moesten komen uit corners die enkele keren voor veel gevaar zorgden. Na een goed half uur zakte het spel van Schalkhaar wat in en gaf men het initiatief uit handen. De gasten uit Mariaparochie kregen enkele goede mogelijkheden, maar het bleef bij de brilstand halverwege.

KLOSTERS FAALDE
De thuisploeg startte fel na de thee, maar kwam niet tot uitgespeelde kansen. Het duel bleef matig, de gespannen ploegen speelden erg slordig. De scheidsrechter had meer werk met de thuissupporters die voor overlast zorgden met vuurwerk en rookbommen. Toch kwam de thuisploeg op voorsprong; Ruud Huisman wist een lage voorzet binnen te schuiven halverwege de tweede helft. De actie was van Paul Roetert over de linkerflank en daarmee leek Schalkaar even verlost van de angst. Want een minuut later had de beslissing moeten vallen, echter faalde de slordig spelende Koen Klosters oog in oog met doelman Kienhuis.

WEDSTRIJD KANTELDE
De ploeg van Geestman hinkte op moment op twee gedachten en de paniekerige defensie bracht tegenstander MVV ’29 eigenlijk weer in het duel. Tien minuten voor tijd leek een corner in een keer binnen te vliegen, al eiste Ter Wee de treffer op. De vervaarlijk indraaiende hoekschop leek namelijk door iedereen gemist te zijn, maar het zorgde wel voor de gelijkmaker. De wedstrijd kantelde volledig, de gasten drukten door in de hoop op een vroege beslissing. Die zou er bijna komen, maar het zat Schalkhaar mee. Invaller Huls was tot drie maal toe gevaarlijk, maar miste de scherpte, zelfs voor open doel.

PANIEKERIG
In de verlenging hetzelfde beeld; Schalkhaar pakte direct het initiatief, maar ook weer terugviel met slordige passing en een paniekerige achterhoede. In de extra tijd bleef het niveau laag en de spanning hoog. De frisse wissels brachten niet veel kwaliteit en de druk werd alsmaar groter. Het lot van Schalkhaar moest beslist worden vanaf de elf meter-stip na 120
minuten voetbal.

DOELMAN GLANSROL
Daarin pakte doelman Tom Kienhuis,m van MVV ’29, een glansrol door tweemaal een inzet van 11 meter te keren. Leon Aarnink en jongeling Sidar Günesli waren de ongelukkigen, terwijl Roelof Goudsmid ook eenmaal keerde. Daardoor moest de Schalkhaar doelman eigenhandig de laatste strafschop ook keren, echter was MVV ’29 koelbloediger en gaat een ronde verder.

Daarmee zit het seizoen er op voor Schalkhaar, een onrustig seizoen waarin Marcel Geestman het heft eerder in handen kreeg als verwacht. Hij wist de ploeg wel vertrouwen te geven echter kwam kwaliteit te kort om zich te handhaven.

Op de hoogte blijven van al het sportnieuws uit de regio Deventer?
Volg @DrtvSport op Twitter en Facebook

Erik van Luttikhuizen