Deze derby kende vanmiddag verschillende belangen. Waar SV Schalkhaar strijdt om mee te mogen doen om een plek die recht geeft op promotie kende SC Overwetering andere belangen; de Olster ploeg kan elk punt goed gebruiken in strijd tegen degradatie.

Schalkhaar begon vanmiddag tegen Overwetering met nagenoeg dezelfde elf als vorige week tegen Achilles 12. Alleen Ahmed Erdem kon vanwege een sleutelbeenbreuk niet spelen. Hierdoor mocht linksbuiten Sven Kelder vanaf de aftrap starten. De nog licht geblesseerde middenvelder Twan Huysmans stond in de wissel. De elf van trainer Marcel Geestman startte prima aan de wedstrijd.

Veel wisselingen op het middenveld en bij de voorwaartsen van SV Schalkhaar zorgen voor de nodige problemen bij de thuisploeg. Van achteruit werd er prima er zorgvuldig opgebouwd door het duo Mattis Janse en Michiel Hullegie. De eerste kans was voor Paul Roetert die na een splijtende pas van Mattis Janse het net niet kon vinden. SV Schalkhaar was dreigend en op alle fronten de betere ploeg. Na een kwartier spelen was spits David Klopman nog het dichts bij de openingstreffer. Een cornerbal vanaf links kwam voor de voeten van de spits van SV Schalkhaar, maar zijn inzet belande op de paal.

Het lukte uiteindelijk om met verzorgd voetbal het net te vinden. De zeer gedreven Milan te Riele dolde op de achterlijn enkele Overwetering spelers, hij speelde zich knap vrij en behield het overzicht op de geheel vrij staande Koen Klosters. Zijn schot bracht de verdiende 0-1 op het scorebord. Vanaf dat moment had SV Schalkhaar de score moeten vergroten, echter hier kwam het niet van. SV Schalkhaar werd wat slordig in de passing en dat bood Overwetering de mogelijkheid om ook het nodige gevaar te stichten. Met name de 19 jarige rechtsbuiten Hushan Shawkat werd gevaarlijk met zijn acties. Jason Westerkamp had de nodige moeite deze aanvaller af te stoppen.

Aan de andere kant bij SV Schalkhaar was rechterverdediger Rokaay Haafkens een aantal keren ongelukkig met het inspelen van de bal. Zo was het een aanvaller van Overwetering die de bal  van dichtbij vrij en zonder overtuiging naast kopte. SV Schalkhaar kwam in deze fase goed weg. Het uitvallen van de snelle Stefan Hekman kwam SV Schalkhaar niet slecht uit. Hekman werd vervangen door de minder snelle Remon Elshof. Vlak voor rust kon Paul Roetert SV Schalkhaar aan een verdiende 0-2 helpen, maar zijn inzet miste doel.

De tweede helft begon voor beide ploegen ongewijzigd en startte zoals de eerste helft eindigde. Een strak schot van David Klopman ging net voorbij de paal naast. Een goede actie van Paul Roetert werd uiteindelijk door Sven Kelder gemist. SV Schalkhaar wisselde Rokaay Haafkens voor de van een blessure terug gekomen Jeremey Bruins.

Na 57 minuten spelen werd David Klopman in de zestien onderuit gehaald en kende de jonge scheidsrechter Smit een strafschop toe. Dezelfde Klopman benutte vanaf 11 meter dit buitenkansje 0-2. Vanwege te vroeg inlopen van een SV Schalkhaar speler werd het doelpunt afgekeurd en kreeg Overwetering de vrije bal. Achteraf een fout van de scheidsrechter die dit later zeer sportief toe gaf.

Na dit foutje van de scheidsrechter begon SV Schalkhaar meer tegen zichzelf te voetballen en bleef de spanning op deze wedstrijd. Een misverstand tussen keeper Frans van Oldeniel en verdediger Michiel Hullegie in de 70ste minuut betekende een niet te missen kans voor Hushan Shawkat, 1-1. Daarna was het SV Schalkhaar dat aanviel en de nodige kansen creëerde. SV Schalkhaar probeerde teveel door het centrum te spelen, waar SC Overwetering telkens een antwoord op had. De snelle en balvaardige Milan te Riele was met zijn acties nog het dichtst een doelpunt.

In de 88 ste minuut was het eindelijk raak voor de ploeg uit Schalkhaar. Een prima actie van Delano Haulussy, hij speelde de bal op Paul Roetert. Met de bal aan de voet kon Roetert de zestien inlopen. Zijn schot in de rechterhoek was vervolgens volstrekt onhoudbaar voor doelman Paul Vlaskamp 1-2. Voor SV Schalkhaar kwam Twan Huysmans nog in het veld voor Koen Klosters, maar de ploeg van Marcel Geestman kwam in de laatste minuten niet meer in de problemen.

Een verdiende overwinning voor SV Schalkhaar. Aanstaande vrijdag speelt SV Schalkhaar de uitwedstrijd tegen SDC 12 in Denekamp. Met 1 punt achterstand op de directe concurrent blijft SV Schalkhaar in de race om de derde periode te winnen.