Zo mistte SV Schalkhaar vanmiddag enkele middenvelders, waaronder de geblesseerden Jip Ellenbroek en Twan Huysmans. Ook middenvelder Delano Haulussy moest deze wedstrijd vanaf de kant bijwonen vanwege de rode kaart die hij opliep vorige week bij Columbia.
De middag kende ook goed nieuws: Vooraf kon SV Schalkhaar al verheugd melden dat het contract met hoofdtrainer Marcel Geestman is verlengd tot en met het seizoen 2019 – 2020.
Die Geestman koos vanmiddag voor de verdienstelijk spelende jongeling Sidar Günesli als spelverdeler en voor spits Ahmet Erdem in plaats van David Klopman. Tegenstander SC Overwetering, de ploeg van trainer Sander Poll, heeft samen met Luctor nog geen enkele overwinning heeft geboekt in deze competitie en dus gezamenlijk onder aan staan in 2J.

SV Schalkhaar begon goed aan de wedstrijd met direct al een paar mogelijkheden om de score te openen. Zo schoot Koen Klosters, met hulp van SC Overwetering keeper Vlaskamp, net over het doel. Een vrije trap van Jason Westerkamp verdween tegen de binnenkant van de paal, maar de terugkomende bal kon door Milan te Riele niet binnen getikt worden. Vervolgens werd SV Schalkhaar slordig in de passing en kreeg SC Overwetering hierdoor het gevoel dat er wat te halen viel. Vlak voor rust was het slecht uitverdedigen van SV Schalkhaar aan de rechterkant. Binnen enkele seconden wist SC Overwetering de bal, bij de sterk spelende jeugdspeler, Hushan Shawkat te krijgen. Vanaf rechts wist hij keeper Frans van Oldeniel te passeren met een strak schot in de lange hoek 0- 1.

Teleurgesteld ging SV Schalkhaar met rust de kleedkamer in, waar trainer Marcel Geestman het kwartier nodig had om de manschappen op het goede spoor te brengen. Bijna ging het alsnog mis, vlak na rust kreeg SC Overwetering namelijk de kans om van dichtbij de 0-2 te maken. Dat was ook de laatste kans die SC Overwetering kreeg, het vervolg was voor SV Schalkhaar.
Met diverse aanvallen probeerde SV Schalkhaar het doel van, ex jeugdkeeper van Go Ahead Eagles, Paul Vlaskamp te bestoken. Veelal liepen de aanvallen stuk omdat SC Overwetering stug verdedigde. Als het met mooi voetbal niet lukt moet er wat anders gebeuren. Trainer Marcel Geestman bracht na een kwartier in de tweede helft de fysiek sterke spits David Klopman. Voor SV Schalkhaar vanaf dat ogenblik alles of niets, voor SC Overwetering een heel andere manier van verdedigen.
In de 68 ste minuut was een prima corner, van Sven Kelder, het begin van de ommekeer. Zijn voorzet werd precies op het hoofd geplaatst van de inlopende Paul Roetert, die terechte de 1 – 1 op het scorebord bracht. Vervolgens was het wachten op de tweede treffer voor SV Schalkhaar. Deze kwam dan ook op in de 84ste minuut. Een lange bal van SV Schalkhaar werd verkeerd beoordeeld door de centrale verdediger van SC Overwetering, hierdoor ontstond een misverstand met de uitkomende keeper. Invaller David Klopman wist, op knappe wijze, de keeper met een subtiele lob te passeren 2- 1.

SV Schalkhaar wist met matig voetbal toch de drie punten in eigen huis te behouden. Volgende week zal de ploeg van Geestman beter voor de dag moeten komen tegen koploper Achilles’12. Voor vandaag waren de drie punten belangrijk om aansluiting te houden bij de bovenste ploegen.

Na afloop werd er nog een en ander gevierd in de kantine. De spelers van het vierde elftal (ex-eerste elftal spelers) organiseerden zanger Patriek Verdriet. Hierdoor smaakte deze driepunter nog beter.

Steun SV Schalkhaar volgende week in de topper tegen koploper Achilles 12 uit Hengelo.

HUUB KOLKMAN