Voor een gouden plaat zijn zes miljoen streams binnen Nederland nodig, Snelle hield alle streams nauwkeurig in de gaten en toen het nummer de zes miljoen behaalde stuurde hij al gauw een bericht naar het label en was hen voor. Alleen hij kreeg al gauw te horen dat hij nog moest afwachten en dat alle zes miljoen de streams van binnen Nederland moesten komen. Zo druk bezig was hij met het in de gaten houden van de streams.

“Het liedje gaat over het feit dat al het mooist wat nu op mij afkomt, dat ik daar hard voor gewerkt hebt en vindt dat ik die mooie dingen verdien.” Vertelt Snelle over de betekenis van het nummer. Natuurlijk vroegen wij ook naar de betekenis van zijn bijzondere artiestennaam. Snelle vertelde dat het niet de eerste keer was dat er naar gevraagd werd, maar welke reden zit er achter de naam Snelle?

“Vroeger was ik in principe altijd heel snel dronken en daar komt het vandaan.”

Zijn doelen

Hij had niet verwacht dat het nummer zo snel zou gaan en goud zou bereiken. Om Scars naar platina te krijgen is zeker een doel die hij wilt bereiken in de toekomst. “Dat had ik nooit verwacht, maar wel dat het een goed liedje was en het goed zou doen.” 

“Het album wat om Scars heen staat beetje bij beetje, stond deze week op nummer twee in de album charts. Het zou naast het platina krijgen van Scars ook een doel zijn van mij om een nummer één album te scoren. Mijn vorige doel was overigens om een tour uit te verkopen, mijn eigen tour in Nederland, en dit is gelukt met de tour waar ik nu op ben.”

Genoeg doelen die nog behaald kunnen worden, maar hij blijft altijd bezig. De druk mag er wel vanaf zijn maar dat betekent niet dat hij het rustig aan gaat doen.

De toekomst

Hij zou graag nog met Thomas Acda en Ronnie Flex willen samenwerken. Thomas Acda maakt Nederlandse popmuziek een verschillend genre dan wat Snelle maakt, maar hij denkt dat als je de manier van schrijven en de teksten naast elkaar neerzet het enige verschil de hiphop beat is.

Stilzitten is iets wat hij niet doet, hij maakt ongeveer 2/3 nummers per week en hij is altijd nieuwe muziek aan het maken. We zijn er zeker van dat we meer van Snelle zullen horen in de toekomst.

 

Het volledige interview is hier te vinden.