De Wereldwijzer Deventer krijgt dit jaar de aanmoedigingsprijs: de leerlingen hebben zoveel blad ingezameld dat ze bijna de hoeveelheid van de winnende school benaderen.

Afgevallen bladeren die niet worden opgeruimd zorgen voor veel rommel en soms zelfs gevaarlijke situatie in de buurt. Daarom is het fijn dat zoveel kinderen helpen met het opruimen ervan. Omdat in tuinen en parken afgevallen blad een prima meststof én een fijne, warme schuilplaats voor kleine dieren is, vragen we de kinderen alleen het blad van stoepen en straten te vegen.

Traktatie

Bennie Bladman is heel erg blij met de hulp van de kinderen. Daarom krijgen ze allemaal een vaantje én een traktatie: chocolademelk of yoghurtdrank (beiden met weinig suiker) en rozijntjes. Een gezonde traktatie!

Winnende scholen

Sancta Maria is een van de kleinere scholen die meedoen, de school telt minder dan 100 leerlingen. Maar er is wel heel hard gewerkt en ook de inwoners van Lettele hebben een handje geholpen (dat mag!), zelfs de bladeren die van de opgeruimde begraafplaats kwamen, zijn in de korf bij de school gedeponeerd.

De prijs is ook dit jaar een cheque van Koning Willem. Daarmee kunnen de scholen voor een mooi bedrag gezelschapsspelen kopen bij deze leuke Deventer winkel. ‘Een schot in de roos’, volgens Adwaita. ‘Spellen kunnen we altijd heel goed gebruiken!’