Het afsteken van vuurwerk is volgens de Nederlandse wet niet toegestaan en is bovendien gevaarlijk. Zeker in een stadion op dichtbevolkte tribunes. Zo kan knalvuurwerk gehoorschade opleveren, kunnen fakkels zware brandwonden tot gevolg hebben en is het inademen van rook schadelijk voor de luchtwegen. Daarnaast is de club aansprakelijk in het geval van letsel bij supporters en ook kan het de club forse boetes opleveren. In De Adelaarshorst zijn we wat illegaal vuurwerk betreft de laatste maanden goed bezig, en uiteraard willen we dat met z’n allen zo houden! 

Elders in Europa hebben we meerdere voorbeelden van ongelukken met vuurwerk gezien. Graag laat de voetbalbond, en daarbij aangesloten de clubs, preventief van zich horen om dergelijke ongelukken in Nederland te voorkomen.

Voetbal en illegaal vuurwerk is namelijk géén vanzelfsprekende combinatie. Daarom pakken de clubs, de KNVB, de politie, het Openbaar Ministerie, de gemeentes en het Ministerie van Justitie en Veiligheid allemaal hun verantwoordelijkheid. Niet om te pesten, maar om de veiligheid van de supporters te waarborgen. Voordat er echt grote ongelukken gebeuren. Laten we niet wachten tot het te laat is. Samen sterk tegen illegaal vuurwerk!