Eerste editie

Het toernooi heeft de naam ‘Sam Beukema Talent Toernooi’ gekregen omdat Sam Beukema op dit moment basisspeler van Go Ahead Eagles 1 is, maar zijn eerste voetbaljaren bij VV Diepenveen heeft gespeeld. De eerste editie van dit toernooi is op 27 juni. Het deelnemersveld is compleet en zal de komende tijd via de website van VV Diepenveen bekend gemaakt worden.

Als het aan Sam ligt blijft het zeker niet bij één editie. “Uiteraard zou het mooi zijn als er in de toekomst ook jeugdelftallen van de grotere clubs in Europa naar Diepenveen komen zoals Barcelona of Liverpool. Maar voor de komende edities moet er gewoon een mooi en goed deelnemersveld staan, dat zich hopelijk elke editie wat kan uitbreiden. Maar voorop staat natuurlijk een fijne en gemoedelijke sfeer en dat iedereen een geslaagd toernooi heeft beleefd.”

Jeugdspeler

Sam Beukema is als jeugdspeler begonnen bij VV Diepenveen en heeft snel de overstap gemaakt naar de jeugdopleidingen van Go Ahead Eagles en FC Twente. Uiteindelijk keerde de centrale verdediger terug bij zijn ‘liefde’ Go Ahead Eagles waar hij onder trainer Jack de Gier een basisplaats heeft. Nu er een toernooi op de Zunnebargh gespeeld gaat worden denkt Beukema even terug aan de tijd als jeugdspeler. “Het zijn voor jonge talenten mooie en leerzame ervaringen, want op elk jeugdtoernooi lopen er wel ‘pareltjes’ rond. Vaak doen er meerdere BVO’s mee en dat is mooi om je te meten met je leeftijdsgenootjes van andere BVO’s.”