Sallandia trapte af zonder de geschorste spelers (Andy Roroa en Rick Wolvenne) en de geblesseerde spelers/afwezig (Joris Colenbrander/ Maxim Steenbergen/ Rody Hooglander/ Floris Lagerweij en Kadir Suzen. Door de afwezigen/en geschorste spelers aan Sallandia kant, begonnen vandaag Marco van Riet en Akin Ayten in de basis. Beide lieten zij zien het niveau van de vijfdeklasser aan te kunnen.
Sallandia begon goed aan de wedstrijd en was de bovenliggende ploeg vandaag. In de 3e minuut was de eerste grote kans voor Sallandia, Mitchel Kiffen gaf de bal breed op Mickey Kuper die vanaf een meter of 7 hard de pantoffel aanhaalde. Maar de keeper van Terwolde was alert en verwerkte de bal tot een hoekschop. Niet veel later in de 8e minuut, komt Dailey Klomp sterk aan de bal naar binnen en geeft een goede pass naar Mitchel Kiffen, die vervolgens naar binnen trekt en het probeert in de korte hoek maar net naast gaat.
Sallandia blijft druk zetten terwijl Terwolde het blijft proberen maar niet gevaarlijk wordt. In de 25e minuut haalt Mickey Kuper uit vanaf de linkerkant in de 16 maar de keeper kan nog net de vingertoppen eraan zetten zodat de bal via de lat over gaat. Even later is het wel raak! In de 30e minuut krijgt Sallandia een vrije trap op een meter of 20 vanaf de goal. Mitchel Kiffen en Mickey Kuper overleggen samen, maar Mickey Kuper haalt de trekker over en hij bezorgt Sallandia een 0-1 voorsprong.
Terwolde liet zich voor het eerst zien voor de goal van Cemal Yavuz in de 31e minuut, die alert was en de bal uitgooide naar Maurice van Bussel die vervolgens het middenveld overstak en de bal inleverde bij Mickey Kuper die vervolgens Mitchel Kiffen in stelling bracht om de 0-2 beheerst binnen te schieten.
Tweede helft was minder van beide kanten, Terwolde kwam meer aan de bal maar creëerde weinig tot kleine kansen. In de 76e minuut was het Jeffrey Heynenkamp die de 0-3 op het bord zette voor Sallandia. Met nog een kleine kwartier te spelen gebeurde er niet veel meer en de wedstrijd was op zich al gespeeld. Toch kreeg Terwolde nog een mogelijkheid in de 90e minuut om de eer te reden maar Cemal Yavuz staat in de weg. In de 7 minuten blessuretijd weet Terwolde toch nog de ere treffer te maken door een inschattingsfout van Cemal Yavuz en daarmee zet Terwolde de einduitslag op 1-3
Nu een week rust, daarna volgt voor Sallandia, thuis Emst en daarna Mariënheem thuis
Op de hoogte blijven van al het sportnieuws uit Deventer? Volg Drtv Sport op social media!