Safari Stage!

Hey hoi. Mijn naam is Chris van Ballegoij en ik ben fase 1 student van het Cibap in Zwolle. Ik ben donderdag 9 november op Safari Stage geweest bij Deventer radio en televisie (Drtv).

Ik kan mij voorstellen dat u nog wat vraagtekens heeft bij het begrip ‘Safari Stage’. Want wat houdt het eigenlijk in? Safari Stage is een ander woord voor snuffelstage. Als student loop je een dag mee met een andere stagiaires uit fase 2, 3 of 4 van het Cibap. Op deze manier krijg je zo veel mogelijk kennis over het vakgebied waar de student stage loopt.

Wat heb ik gedaan?
Vandaag werd de uitslag bekend van de blad-verzamelwedstrijd in Deventer. Dit moest natuurlijk gedeeld worden met Deventer. Ik ben samen met een stagiair en vrijwilliger op pad gegaan naar een basisschool die deelnam aan deze wedstrijd. Hier zijn een aantal shots gefilmd van leerlingen die blad verzamelen. Vervolgens werd de directrice van de basisischool geïnterviewd. Zelf had ik een fototoestel in handen gekregen om een aantal foto’s te maken van zowel wat voor de camera als wat achter de camera gebeurd.

Daarna zijn we doorgeraasd naar de tweede locatie waar alle telefoontjes met uitslagen binnen kwamen. Hier werd de winnende school bekend gemaakt. Vervolgens hebben wij een aantal shots mogen draaien en ook een interview.

Zodra wij de uitslag van de winnende school wisten zijn wij daar zo snel mogelijk heen gegaan. Op locatie nummer 3 hebben wij shots gedraaid van de overdracht van de prijs en de enthousiaste kinderen. Hier hebben wij een aantal leerlingen van de school geïnterviewd.

Wat vond ik van mijn stage?
Ik vond deze stage hartstikke leuk aangezien ik echt aanwezig was bij het bedrijf. Ik kwam aan en werd van harte ontvangen en kon eigenlijk direct aan de slag. Een kleine rondleiding en introductie en hoppa, zo zat ik al in de auto richting de eerste locatie. Ik heb echt kunnen ervaren hoe alles werkt in dit vakgebied.