Wittenstein is een oude schoollocatie in een rustige hoek van de wijk Borgele. Het terrein ligt in een parkachtige omgeving. Het groene karakter en de bestaande bomen blijven behouden. In de directe omgeving van Wittenstein zijn voorzieningen, zoals een supermarkt, een basisschool en sportfaciliteiten. Het prachtige buitengebied van Deventer ligt op steenworp afstand. Dit alles maakt Wittenstein een aantrekkelijke en moderne plek om te wonen.

Begin 2022 worden alle inschrijvingen getoetst op de inschrijvingsvereisten. Aansluitend neemt het college van B&W een besluit over de selectie van de CPO-groep. Daarna volgt de verdere uitwerking van de plannen. Vanaf eind december worden tijdelijk 100 vluchtelingen opgevangen in de voormalige school. Deze opvang duurt maximaal een half jaar en heeft geen gevolgen voor de nieuwbouw.

Wat is CPO?

Bij CPO zijn de leden zelf projectontwikkelaar. De groep koopt samen de voormalige schoollocatie Wittenstein om deze te ontwikkelen en te bebouwen. Tijdens het gehele ontwerp- en bouwtraject nemen zij de beslissingen. De CPO-groep kiest een architect, een aannemer en de groep werkt direct samen met alle professionele partijen in het bouwproces. Hierdoor is het mogelijk om binnen budget goede woningen te realiseren die aan alle individuele wensen voldoen.

Meer informatie over deze CPO-locatie staat op www.deventerverkoopt.nl.