De trouwzaal, het auditorium en de burgerzaal van het Stadhuis waren het toneel voor de Deventer werkmarkt. Zo zochten werkzoekenden op het werkgeversplein onder de sfeervolle lampen van de burgerzaal naar geschikte vacatures en gingen ze in gesprek met werkgevers. Diverse branches waren vertegenwoordigd. Ook was er een stand over leren en werken waar werkzoekenden informatie kregen over opleidingen.

Netwerkplein 

Niels Ooms van Deventer Werktalent is zeer tevreden over de opkomst. “Het aantal was hoger dan voorgaande edities. We denken dat dit komt omdat we steeds meer inspringen op de behoefte van de werkzoekende. Waar heeft hij nu echt wat aan? Nieuw dit jaar is bijvoorbeeld het netwerkplein waar ondernemers hun netwerk ter beschikking stelden aan geïnteresseerde werkzoekenden. Zij kennen de markt goed en kunnen adviezen geven of zelfs als een kruiwagen fungeren voor de werkzoekende.” Naast het werkgevers- en netwerkplein kreeg de werkzoekende ook de gelegenheid om zijn cv te laten checken en een professionele profielfoto te laten maken.  

Workshop

In het auditorium van het Stadhuis werd de workshop Digitaal Solliciteren/Fysiek Communiceren en Netwerken gehouden. Ooms: “Dit was een groot succes. We hopen dan ook dat door deze werkmarkt een groot aantal werkzoekenden weer een stap dichterbij werk is gekomen.”