Er komen zo’n 250 nieuwe elektrische bussen. Dat is het grootste aantal elektrische bussen in één regio in Europa! De bussen rijden zonder schadelijke uitstoot en zijn een stuk stiller en comfortabeler.

Er wijzigt veel voor de dienstregeling van de stadsbussen van Deventer. Busroutes veranderen en op veel routes gaan bussen vaker rijden of zijn er meer reismogelijkheden. Ook sluiten de bussen in Deventer vaker aan op de treinen. Vanaf 13 december zijn enkele routes gewijzigd en ingekort. Ook wordt er op enkele routes bij minder haltes gestopt. Hierdoor zijn reizigers sneller op hun bestemming en zijn ritten, voor een deel van de reizigers, goedkoper. Het nadeel hiervan is dat op enkele locaties iets verder naar een bushalte gelopen moet worden. 

Vervoerbewijzen bij RRReis 

Vanaf 13 december wijzigen ook de vervoerbewijzen bij RRReis. Er komen twee nieuwe abonnementen: RRReis Altijd Vrij en RRReis Traject Vrij. In de hele regio waar RRReis rijdt, zijn de kaartsoorten en tarieven voor alle bussen gelijk. Dus bij buurtRRReiscomfortRRReis en reserveerRRReis. Dat maakt reizen extra makkelijk. Het 65PLUSkaartje (nu nog te koop op de Veluwe) is straks niet meer te koop bij RRReis. Alle informatie over vervoerbewijzen zijn te vinden op: RRReis.nl/vervoerbewijzen. 

Wat verandert er voor reizigers  

 • Buslijn 2 en 3 zijn weer aan elkaar gekoppeld in Platvoet. Daarmee is er weer één busverbinding tussen Zandweerd en de winkelcentra Keizerslanden en Borgele. In Keizerslanden vervallen de volgende haltes: Prinses Margrietstraat, Mecklenburgstraat en Keizer Karellaan. Hierdoor moeten sommige reizigers verder lopen naar een halte (maximaal 400 meter). Buslijn 2 en 3 rijden de hele week ieder half uur. 
 • Buslijn 1 krijgt een nieuwe route naar De Vijfoek. Buslijn 1 en 5 worden aan elkaar gekoppeld bij de Alphons Diepenbrocklaan. Daarmee kunnen reizigers uit De Vijfhoek voortaan gebruikmaken van twee buslijnen. Zij hebben daardoor meer reismogelijkheden. Buslijn 1 en 5 rijden in de spits vier keer per uur en buiten de spits twee keer per uur. 
 • Buslijn 4 (Station – Schalkhaar) rijdt voortaan via de Brinkgreverweg. Hierdoor zijn reizigers uit Schalkhaar sneller en goedkoper op hun bestemming. De bus rijdt de hele week ieder half uur. Reizigers naar Keizerslanden, waar buslijn 4 niet meer langs rijdt, kunnen reizen met buslijn 2. 
 • Buslijn 6 krijgt een nieuwe route via de Siemlinksweg naar Colmschate. De bus rijdt vervolgens door naar de eindhalte Oostriklaan. Daar kunnen reizigers overstappen op buslijn 1. Dit zorgt voor een verbinding tussen winkelcentrum Colmschate en De Vijfhoek en vanuit Colmschate Zuid naar het ziekenhuis. Buslijn 6 rijdt ieder half uur. 
 • De route van buslijn 7 blijft gelijk. Wel wijzigt de dienstregeling. 
 • Buslijn 8 (Station – Bedrijvenpark A1) is een nieuwe buslijn die van maandag tot en met vrijdag één keer per uur rijdt. In de spits rijdt de bus twee keer per uur. De buslijn rijdt via de Rivierenwijk en Westfalenstraat (Kloosterlanden) van en naar Bedrijvenpark A1. Buslijn 8 sluit bij halte de Hondsroos aan op buslijn 6 in Colmschate Zuid. 
 • Buslijn 9 (Station Colmschate – Colmschate Zuid) is een nieuwe reserveerRRReis buslijn. Een rit moet vooraf gereserveerd worden. Met deze buslijn reizen reizigers van Colmschate Zuid via winkelcentrum Colmschate naar station Colmschate. 
 • Met buslijn 160 zijn reizigers voortaan vanaf het station snel bij De Scheg en winkelcentrum Colmschate. De bus rijdt om het half uur en de laatste rit vertrekt om 23.50 uur vanaf station Deventer. 
 • Buslijn 161 rijdt voortaan niet meer naar station Zwolle, maar via het Isala ziekenhuis naar bedrijventerrein Hessenpoort. Reizigers uit Olst, Wijhe en Zwolle Zuid krijgen hierdoor een nieuwe reismogelijkheid naar deze bestemming. In Hessenpoort kan worden overgestapt om door te reizen naar station Zwolle. In Deventer rijdt de bus weer via de Havezatelaan. Daardoor zijn reizigers uit Diepenveen en Boskamp sneller bij station Deventer. 
 • Buurtbus 516 (Olst – Heeten – Raalte) stopt voortaan ook bij de halte Olst centrum. Op vrijdag rijdt de buurtbus in het centrum van Olst een andere route in verband met de markt. Dat geldt ook voor buslijn 161. 
 • De dienstregeling van buurtbus 590 (Deventer – Nieuw-Heeten) wijzigt tijdens de vakantieperiode. Ook zijn de rijtijden op alle ritten voortaan gelijk. 

Meer informatie 

De busfolders en lijnnetkaarten van de nieuwe dienstregeling zijn te vinden op RRReis.nl/dienstregeling