Het WK is alweer bijna afgelopen. Ik heb er altijd nog een beetje een vreemd gevoel bij als ik naar het WK kijk.

WERELDKAMPIOEN

Voornamelijk omdat het Nederlands elftal niet mee doet. Maar ook de vervelende manier van spelen. Ik herinner me Neymar als een draaimolen langs de zijlijn rond zien gaan tijdens Mexico – Brazilië. Maar ook de wedstrijd Colombia – Engeland werd gekenmerkt door irritant gezeur van spelers richting de scheidsrechter. De drang om kaarten

naaien is geëxplodeerd en doet absoluut geen meerwaarde aan het kijken naar de wedstrijden. Er zat meer dan drie minuten tussen de overtreding op Kane tijdens deze wedstrijd en het moment dat hij daadwerkelijk de strafschop binnen schoot. Meer dan drie minuten, zonder tussenkomst van de VAR, drammen en zeuren, hou toch op. Het was

derhalve een verademing naar de sportieve strijd tussen Engeland – Zweden te kijken. Ik kijk meestal op de BBC, want die Nederlandse verslaggevers weten me nou niet echt te raken. Match of the Day met Gary Lineker is een heerlijk programma! De beleving van het spelletje in Engeland, ‘it’s coming home!’ zorgt er voor dat ze wat mij betreft wereldkampioen mogen worden.

 

KLAVERJASSEN

Ik begon me af te vragen of er wel eens Go Ahead Eagles spelers aan een WK hebben deelgenomen ten tijde van hun periode in Deventer. Ik herinner me onze prins Peter Rufai met Nigeria deelnemen aan het WK94. Echter was hij in april 1994 ontslagen door de club na verschillende onenigheden en zou hij na het WK uitkomen voor Farense uit Portugal. Joop Hiele en Jan Jongbloed zijn andere keepers die aan een WK deelgenomen hebben, maar ook niet ten tijde van hun contractperiode bij Go Ahead Eagles. Leo Halle werd op het allerlaatste gepasseerd door de bondscoach in 1934 omdat hij te weinig vertrouwen in Halle had. Demy de Zeeuw (2010 – Ajax), Jan Kromkamp (2006- Villareal), Marc Overmars (1994 – Ajax & 1998 – Arsenal), Pleun Strik (1974 – PSV) speelden na hun periode in Deventer op een wereldkampioenschap. Josef Jelinek verloor in de finale van 1962 met Tsjechoslowakije tegen Brazilië en speelde in 1969 twee seizoenen voor Go Ahead Eagles. Voor zover bekend is Bert van Marwijk de enige die als speler van Go Ahead Eagles deelnam aan een wereldkampioenschap én deze zelfs won. Het WK klaverjassen van 1975 werd door Bert en zijn vader gewonnen.

ZEIKSPELERS

Ik vroeg me ook af of er komend seizoen bij Go Ahead Eagles ook van zulke ‘zeikspelers’ in de selectie zitten. Doorrollen na een tikkie, vragen om gele kaarten enzovoort. Eerlijk gezegd heb ik geen idee, want ik ken bijna niemand uit de huidige spelersgroep. De eerste trainingen op Klein Milanello zitten er alweer op, Terwolde is wederom met dubbele cijfers verslagen en momenteel is een heus trainingskamp gaande. Ik heb het volste vertrouwen in Paul Bosvelt, een man van de club, no nonsens en altijd eerlijk en duidelijk. Ik ga er dan ook
vanuit dat de nieuwe spelers in het straatje van de club passen en er weer om een nacompetitie plaats gestreden zal worden. Maar hé, zeiden we dat vorig seizoen ook niet?

 

TOONT BALLEN

Ik wens John Stegeman en zijn assistenten ontzettend veel succes. Stegeman heeft in Almelo mee kunnen lopen met o.a. Verbeek, Bosz, Heerkes en Jan de Jong. Verschillende types waardoor hij perfect heeft kunnen filteren en zich zelf zo als trainer heeft kunnen profileren. Ik vind dat hij ballen toont door te kiezen voor Go Ahead Eagles, al kun je het hier,na afgelopen seizoen, ook echt niet slechter meer doen.

PS
Met dank aan @NietTeKraken voor het checken en aanvullen van wat feitjes.

 

WIE IS ROY BEUMER?

Roy Beumer is een 42-jarige Deventenaar. Hij mocht begin jaren ‘90 aan het profvoetbal bij Go Ahead Eagles ruiken in een lichting met Victor Sikora en Resit Schuurman onder leiding van Dwight Lodeweges. Mede vanwege zijn mentaliteit toentertijd koos hij er zelf voor om zijn avontuur bij Go Ahead Eagles vaarwel te zeggen. Hij koos ervoor om zich te gaan richten op zijn verblijf bij Daventria. Hierna ging het fysiek snel bergafwaarts en besloot hij zich te storten op het trainerschap. Gezin en werk hebben doen besluiten sinds het seizoen 2017/2018 enkel nog te genieten van zijn voetballende zoon en andere twee kleine kindjes.

Op de hoogte blijven al het sportnieuws uit de regio Deventer? Volg Drtv Sport op Twitter en Facebook!