Een goed stel hoor

Dat merkte commentator Theo Reitsma in 1988 op over de mannen van Oranje na het winnen van de Europese titel. Als voetballiefhebber heb ik afgelopen vrijdag in een bijna uitverkochte Adelaarshorst ook genoten van een goed stel. De ploeg, die er stond, behoort voetballend tot een van de betere ploegen in de Keuken Kampioen Divisie.

Verhulst is een sobere, maar uiterst betrouwbare doelverdediger. Een keeper die gedurende het seizoen voldoende aantal punten voor je pakt. In de verdediging zijn Lelieveld en Baas betrouwbare backs, die als de kans zich voordoet ook de aanval niet schuwen. Centraal staat de geroutineerde leider Veldmate, die samen met de jonge Bosz ook qua lengte en body niets te vrezen hebben. Bovendien hebben beiden voldoende voetballend vermogen om in te schuiven naar het middenveld.

Op het middenveld heersen Stans, Bakx en Van der Venne. Deze spelers voelen elkaar goed aan en zijn niet bang om het vuile werk voor elkaar op te knappen. Aanvallend heb ik vooral genoten van Dzepar. Hij doet mij vaak denken aan de Decheiver van vroeger. Goede techniek met onverwachte grillige acties. Navratil is een aanwinst en beiden zijn ook bereid om verdedigend werk te verrichten. Verheydt is als grote bonkige, agressieve spits voor elke verdediger een kwelling. De bank is goed bezet met routine en aanstormend talent. Dit komt gedurende het seizoen bijzonder goed van pas.

Ook het veldspel is goed verzorgd. Verdedigend wordt er weinig weggegeven. Twee tegengoals in vier wedstrijden zegt genoeg. Het team houdt het veld klein. Bij balverlies wordt direct druk op de bal gezet, zodat de tegenstander niet kan opbouwen. Eindelijk zie ik weer 1-2 combinaties en de vleugelspitsen halen gelukkig ook weer de achterlijn.

Een groot compliment verdient de technische staf en Bosvelt. In een paar maanden tijd een totaal nieuw elftal samenstellen is geen sinecure. Je ziet ook aan de spelers dat men veel vertrouwen heeft in deze technische staf. De wisselwerking tussen de spelers en de staf is duidelijk zichtbaar evenals die tussen de supporters en het team. De Adelaarshorst kolkt eindelijk weer na anderhalf jaar kommer en kwel.

Zo zie je maar, dat er in een jaar veel kan veranderen. Ik herinner mij nog het artikel in de Stentor met Dennis Bekking met als kop “Wederopbouw en renovatie in Deventer” met zijn geschreven voetbalplan “Where Tradition Meets Future”. Een plan volgens hem doordrenkt van topsport, ambitie, traditie en toekomst. Het papier bleek geduldig en het stuk met ”veel geblaat maar weinig wol” ligt dan ook ergens in de onderste la op Larenstein.

Voetbal moet natuurlijk meegaan met zijn tijd. Nieuwe ontwikkelingen zijn nodig. Maar het spelletje dat de supporters in de Adelaarshorst willen zien is hard werken zonder poespas met veel strijd voor beide doelen. Op dit moment worden ze op hun wenken bediend.

12 punten uit 4 wedstrijden vormt een goede basis voor de toekomst. Bovenaan in de algemene stand en 2e in de periode.

Dus,

D’ran met de lippe in de komende wedstrijden!

WIE IS GERARD SOMER?
Gerard, geboren op 24 november 1943, speelde meer dan 400 wedstrijden in het betaalde voetbal bij Go Ahead Eagles, Vitesse en Heracles Almelo. Aansluitend was Gerard trainer-coach bij Heracles Almelo waar hij mee promoveerde in 1984
Gerard is ook bestuurslid Technische zaken en Technisch manager geweest bij Go Ahead Eagles en technisch directeur bij FC Omniworld (thans FC Almere) en FC Emmen.

Op de hoogte blijven al het sportnieuws uit de regio Deventer? Volg Drtv Sport op Twitter en Facebook!