Beste Edwin,

Ik maakte met u kennis in het uitvak bij VVV Venlo. We schudden destijds elkaar de hand en wensten mekaar succes met ons Kowet. En succes kwam er dat jaar. Na 17 jaar hadden we eindelijk een promotie te pakken. In de vijf jaar dat u bij ons voorzitter was hebben we drie jaar eredivisie en twee jaar eerste divisie gespeeld. Op zich zeer zeker geen slecht resultaat. Maar met al mijn respect, het was het uiteindelijk ‘net niet’, terwijl de kansen er wel waren. Het stadion is helaas half af, terwijl het al af had kunnen zijn! Dan hadden we nog beter kunnen doorgroeien. Zwolle en Heracles waren bijvoorbeeld binnen handbereik. Helaas.

Ook zijn wij twee keer gedegradeerd onder uw bewind met allerlei paniekaankopen en vele ‘trainersmutaties’ wat weer eens voor onrust zorgde in onze mooie Adelaarshorst. Maar eerlijk is eerlijk , als club hebben we wel veel meer bereikt in de laatste 5 jaar dan in de afgelopen 17 jaren ervoor. Dat moet ik u wel nageven. Dus bedankt voor de mooie jaren en ook bedankt voor de toegankelijkheid naar de supporters toe.

Dat Deventer een echte voetbalstad is, weet Edwin Lugt ook. Voetbal in Deventer is veel meer dan alleen maar wat voetballers die lukraak achter een bal aanrennen. Het is een stukje herkenbaarheid en dé trots van de stad en regio. Ook is het een plek van saamhorigheid. Hier maakt het niet uit wat je afkomst, religie, sekse, politieke overtuiging of ‘whatever’ is. De kleuren Rood en Geel en de Adelaar voeren de boventoon in de Adelaarshorst aan de Vetkampstraat, zoals het hoort.

We weten met z’n allen dat het afgelopen voetbaljaar knap beroerd was voor de Kowet supporter. Deels kwam dit door miskopen met een laptoptrainer die nooit wat had gepresteerd aan het roer, wisselende speelstijlen en verder was er ook geen goede mix van type voetballers. Geen vertrouwen en geen klik met elkaar. Dan eindig je ook in de onderste regionen van de eerste divisie, simpel.

Op het moment van schrijven heeft de club al bijna 5400 seizoenkaarten verkocht. Dat siert de loyaliteit en hoop van de Kowet supporter. Daar mag de club, en ook u meneer Lugt, best trots op wezen. De Deventenaar moppert, de Deventenaar zeurt, maar als de Deventenaar er moet staan dan staat die er ook. In goede tijden maar zeer zeker ook in slechte tijden. Ik denk dat u dat ook heeft ondervonden in uw tijd bij de club, meneer Edwin?

U weet natuurlijk ook dat de club druk bezig is met het aantrekken van nieuwe spelers, her en der duiken er namen op. Er zitten echt goede namen bij. Hopelijk kan de technische directie deze spelers overtuigen om in het mooie rood-gele Kowet tenue uit te komen. Helaas zijn door de promotie van Fortuna, Emmen en De Graafschap en de degradatie van Twente, Roda en Sparta de kansen wel minder geworden om deze spelers aan te trekken. Ook daar moeten wij reëel in zijn. De concurrentie is moordend. Daarentegen is de eerste divisie wel een stuk aantrekkelijker geworden met mooie aansprekende en sterke voetbalclubs. Als dan ook nog de beloften eruit worden gehaald krijg je mijn inziens een mooie respectabele competitie., vindt u niet meneer Lugt?

Mij rest niks anders dan te wensen dat het u goed gaat. Ik wens u heel veel sterkte en wijsheid toe met u privéproblemen. Hoop dat u er snel bovenop komt en ik u weer tegen mag komen in de Adelaarshorst. Maar nu, als ‘hardcore’ supporter en sponsor, ik ben er in ieder geval klaar voor en met mij vele duizenden!

Hopend op een echt rood-geel hemelvuur voor het seizoen 2018/19 met goed herkenbaar voetbal en vele, vele punten!

Forza GAE DEVENTER

EA71

WIE IS ERDAL ASCIPINAR?
Erdal Ascipinar, een geboren en getogen Deventenaar van 47 jaar. Hij is in zijn dagelijks leven in dienst van de Nederlandse Spoorwegen als Hoofdconducteur. Als fervent Kowet supporter schrijft hij voor diverse sites over zijn eigen belevenissen en over zijn grote liefde: Kowet.
Erdal staat ook wel bekend als DeventerTurk. Onder die bijnaam heeft hij vele stukken geschreven.

Op de hoogte blijven van al het sportnieuws uit de regio Deventer? Volg @DrtvSport op Twitter en Facebook