Twee gespeeld, zes punten, zeven voor en één tegen. Voor de tweede keer op rij koploper in de eerste divisie. We zijn op koers dus, niks mis mee zou je zeggen…

Toch wil ik een kleine kanttekening maken over de tweede helft tegen Eindhoven. Je speelt het laatste kwartiertje tegen tien man en toch geef je kansen weg, door naar achteren uit te voetballen, voor hetzelfde geldt krijg je alsnog de 2-2 en heb je de deksel op de neus. En bovenal twee kostbare punten minder in strijd voor de playoffs voor in de tweede ronde. Juist deze potjes tegen de Eindhovens, de Telstars, enz. moeten juist gewonnen worden, daar we in de uitwedstrijden tegen zulke clubs traditioneel gezien altijd heel moeilijk hebben. Je moet ze juist bij de strot vastpakken en doordrukken als je een man meer hebt. Dan win je zomaar met 1-4 en heb je geen stress in de laatste minuten van de wedstrijd.

Maar goed het seizoen is nog heel lang, en ik vertrouw erop dat John Stegeman, samen met zijn consorten, deze selectie met beide beentjes weer terug op aarde zet. Tot nu toe gaat het redelijk tot goed, maar laten we alsjeblieft geen hosanna sfeer creëren, gewoon gefocust en geconcentreerd blijven. Bovenal kei en keihard doorwerken, op de trainingen en in de wedstrijden. Gelukkig blijft onze trainer heel kalm en realistisch, dat zie je ook aan zijn reacties aan het einde van de wedstrijd. Benoemt gewoon wat mis is gegaan en wat nog beter kan in de toekomst. Reëel, slim, en met goed doordachte antwoorden staat hij de pers te woord. Zo’n ‘no-nonsense’ type trainer hebben we lang niet gehad. Wat een zegen tot nu toe zeg.

Volgende week wacht MVV uit, ook altijd een moeilijke pot en meestal staat deze wedstrijd garant voor veel doelpunten. Laten we hopen dat wij dit keer de meeste goals aan het eind hebben. Verder wordt het steeds meer duidelijk, dat de ‘bende van Oss’ ons vele punten gaan opleveren. Wat een heerlijk ‘stiffie’ trouwens, van Van der Venne! Istvan Bakx bezit een goede dosis voetbalgôgme en heeft goede overzicht. Zeer goed gescout door de club en passen goed bij ons in Deventer! Net zoals Navratil , Bosz, Verheydt en al die andere nieuwelingen.

Verder respect voor de ruim 200 Kowet supporters die afgereisd waren naar Eindhoven. Met zang en kleur goed aanwezig. We weten met z’n allen dat de twaalfde man het elftal soms extra vleugels kan geven. We weten met z’n allen dat Kowet supporters fanatiek, luidruchtig en vol passie het team aanmoedigen We weten met z’n allen dat we een club zijn met een rauw randje, laten we dat dan ook alsjeblieft blijven! Zingen, klappen, springen, tegenstander intimideren, gek doen enz…

Dus als we in de laatste minuut naar de boarding gaan om de ‘boys’ extra te steunen en na afloop (lees, na afloop!) op de hekken zitten zodat we de spelers kunnen aanraken en om ze te bedanken, laat dat dan ook toe! Dus heren en dames stewards, niet gelijk ‘miereneukerig’ doen ( geldt niet voor alle stewards, maar voor degenen die zich aangesproken voelen en natuurlijk heb ik respect voor jullie, ga er maar staan…) maar laat supporters, alsjeblieft supporters blijven! Ik vraag iets meer inlevingsvermogen, niets meer, niets minder. We zijn en blijven een rauwe volksclub, is niks mis mee. Dit is gewoon een extra steuntje in de rug voor de spelers en zij vinden het prachtig.

Dus met z’n allen de schouders er onder zetten en iedereen z’n taken gewoon goed doen, van spelers tot trainers, van supporters tot stewards, van beleidsbepalers tot vrijwilligers. Alles geven voor de club, echt alles, met als doel minimaal plek 5 en straks in de tweede ronde instromen in de playoffs voor promotie naar de eredivisie!

O ja, medecolumnist Robert Heukels, ik hoop oprecht met heel mijn hart, dat jouw voorspelling uitkomt en dat we kampioen gaan worden, de ultieme droom voor de Kowet supporter. Dan regel ik dat flesje wijn wel. Maar al te graag…beloofd!

 

Forza GAE DEVENTER

EA71


WIE IS ERDAL ASCIPINAR?
Erdal Ascipinar, een geboren en getogen Deventenaar van 47 jaar. Hij is in zijn dagelijks leven in dienst van de Nederlandse Spoorwegen als Hoofdconducteur. Als fervent Kowet supporter schrijft hij voor diverse sites over zijn eigen belevenissen en over zijn grote liefde: Kowet.
Erdal staat ook wel bekend als DeventerTurk. Onder die bijnaam heeft hij vele stukken geschreven.
Op de hoogte blijven van al het sportnieuws uit de regio Deventer? Volg @DrtvSport op Twitter en Facebook