SEIZOENKAARTMETER
Allereerst natuurlijk de opmerkelijke seizoenkaartmeter. De club had zich als doel gesteld 4000 seizoenkaarthouders te motiveren hun eigen plek weer opnieuw aan te schaffen voor een seizoen. Nu de deadline  verstreken is kan men opgelucht ademhalen aan de Vetkampstraat. Bijna 4900 fans hebben hun plekje weer terug gekocht, het charme offensief heeft zijn vruchten afgeworpen.

PR MACHINE
Met veel filmpjes en positieve nieuwsgeving heeft de PR machine van Go Ahead Eagles op volle toeren gedraaid. Het publiek is dus duidelijk optimistisch gestemd getuige de hoge respons van trouwe fans. Deze loyaliteit richting de club werkt ook aanstekelijk, de vooruitzichten zijn dan ook interessant: Een veelbelovende trainer en een geweldig sterke competitie komend seizoen. Echter duidelijkheid rondom het vormen van een gedegen selectie is er nog niet.

EDWIN LUGT
Voorzitter Edwin Lugt was zielsgelukkig op Twitter over de  loyaliteit van de achterban na het afgelopen rampseizoen. Lugt had echter geen antwoord op vragen over de gekozen tenues voor het nieuwe seizoen en een oplossing rondom ‘probleem vak 19’. Daarnaast zal de preses zich nog wel eens achter zijn oren krabben gezien de nieuwe verdeling van de TV-gelden, daar loopt de club een slordige 64k mis komend seizoen.

DALENDE TV-GELDEN
Want met het degraderen van Sparta, Roda JC en FC Twente en het promoveren van FC Emmen en De Graafschap dalen de inkomsten behoorlijk. Het verschil met afgelopen seizoen zal ruim 64.000 euro zijn. Komend seizoen is de Deventerclub ingedeeld als 6e , aangaande de verdeling van de TV inkomsten, ten opzichte van de 3e plek in het vorige voetbaljaar. NEC, Cambuur, Sparta, Roda JC en FC Twente zullen meer inkomsten gaan ontvangen dan de Eagles.