Rob Dekay heeft een kleurrijk CV. Vanaf zijn vijftiende werkte hij o.a. als stratenmaker, vuilnisman en dozen inpakker in een fabriek. Zijn vrije tijd vulde hij met muziek. Tien jaar geleden besloot hij om definitief voor muziek te kiezen. Zijn grofkorrelige stem valt direct in de smaak bij het publiek. De liedjes van Rob Dekay gaan over de grote dingen des levens: de liefde, afscheid, problemen. Hij schakelt tussen kleine en grote vraagstukken, maar altijd met de pen van een poëet.

In 2016 bracht Rob Dekay zijn debuutalbum ‘Alles Gaat Voorbij’ uit. Hij nam alle facetten ter hand: van het schrijven, opnemen en produceren van de liedjes tot aan het artwork en het bedenken van videoclips. Rob Dekay werkt ook samen met andere Nederlandse muzikanten, zoals: Daniel Lohues, Ilse de Lange, Guus Meeuwis en Diggy Dex. Rob Dekay werkt momenteel aan zijn nieuwe album, dat dit najaar zal verschijnen.

Veel mensen kunnen niet wachten. Na zijn optreden als Mol in het Tv-programma ‘Wie is de Mol?’ 2020 heeft de singer-songwriter er een heleboel nieuwe fans bij gekregen.