“Maar er is nog veel meer”, aldus Erick van Zijl, van de organiserende Lionsclub Deventer IJsselvallei. In totaal zijn er 12 hindernissen, waar onder enkele sloopauto’s, een vrachtwagentrailer en gestapelde pallets. Maar ook een schuimstraat; een gedeelte waar de mountainbikers dwars door een groot schuimbad rijden. 

Het parcours is uitgezet vanaf Food Dock, langs de Havenarm bij Doc H20, naar de Industrieweg, St.Olafstraat en Burnside. “En vervolgens weer terug.”
Deelnemers kunnen onderweg op enkele plekken kiezen: voor het meest avontuurlijke deel of een eenvoudiger deel. “Wie niet over de sloopauto’s wil, kan er omheen. Of je kiest om door de schuimstraat te gaan of er omheen.”
De Rivel Urban Trail kent geen wedstrijdelement, maar in het tracé is wel een recht stuk opgenomen waar de deelnemers een eigen  toptijd kunnen klokken.
 
Deelnemers betalen 7.50 euro om de Urban Trail af te leggen. In principe kunnen de mountainbikers het parcours dan twee keer afleggen (tenzij het aantal deelnemers veel te groot wordt). De eerste 150 deelnemers krijgen bovendien na afloop een consumptie. De opbrengst van de trail gaat (net als alle overige opbrengsten van het Fietstival) naar goede doelen. 

Meer weten of inschrijven? www.fietstivaldeventer.nl