Het jaar 2017 gold als hét jaar van de doorbraak voor snelwandelaar Rick Liesting. De Deventenaar pakte 7 maal goud op de EK en NK vorig jaar. Tevens werd de 41 jarige topamateur genomineerd voor de titel ‘Sportman van het jaar’ in Deventer.

Momenteel werkt de snelwandelaar toe naar het WK masters. Rick liet de redactie weten dat zijn eigen vakantie eigenlijk nog moet beginnen: “Alles staat in het teken van de WK Masters, ik ga 3 afstanden lopen in Malaga begin september”. Het snelwandelseizoen is kort na de WK dan ook bijna ten einde: “Begin oktober ga ik nog voor de 50 km op het Nederlands Kampioenschap en dan is mijn seizoen inderdaad ten einde”.

Hoe het jaar 2019 er dan uit gaat zien is een overweging voor de ‘winterstop’: “Afhankelijk van hoe het NK verloopt gaan we de route voor 2019 uitzetten”. Er zijn wel wat pijlers waar Rick zich op wil gaan richten: “Zo hoop ik de Europa cup te gaan lopen, maar dat is allemaal nog niet helemaal zeker, ik moet nog even afwachten”.

Voordat het zover is kent Rick nog wel een uitdaging: “Eerst de komende 7 weken nog overleven richting de WK in Malaga.”