Vanmorgen naast de Adelaarshorst was er opvallend gezicht op de training. Richard van der Venne trainde vanaf het begin mee met de groep, ondanks dat hij af leek te haken voor het duel tegen FC Eindhoven.

ONDERRUG
Afgelopen vrijdag stond hij met een pijn vertrokken gezicht nog in de mixed zone: “In de rust voelde het al stijfjes en op een gegeven moment lukte het niet meer”. De 25-jarige zocht voorzichtig naar balans op zijn badslippers, duidelijk last van zijn onderrug: “Ik weet niet hoe het kwam, maar ik hoop dat het niet te  lang duurt”.

VALT MEE
Het lijkt vooralsnog mee te vallen, getuige zijn aanwezigheid op training van maandagochtend. Er werd gesuggereerd dat de Ossenaar mogelijk het duel van vrijdag zou moeten missen. De komende week zal blijken of Richard uiteindelijk inzetbaar zal zijn.

KUNSTGRAS
Vanaf woensdag zullen er in Diepenveen opvallend meer geluiden gaan klinken rondom het normaal zo serene sportpark ‘De Zunnebargh’. Overdag is er gewoonlijk geen kip te bekennen, echter zal Go Ahead Eagles er neergestrijken. De dorpsclub beschikt namelijk over twee uitstekende kunstgrasvelden en de club is er vaker te gast.

Dit met het oog op de uitduels tegen FC Eindhoven (komende vrijdag) en MVV Maastricht (de week er op) besloot John Stegeman zijn team te laten wennen aan de plastic ondergrond zoals die bij beide uitduels te verwachten is.