Hee Jules! Hoe is het in Duitsland?

Ja ik voel me goed, afgelopen half jaar ging een beetje met ups and downs maar daarom proberen we er een goede 2de seizoenshelft van te maken.

Je speelt momenteel bij Sportfreunde Lotte in de 3Liga. Hoe bevalt je verblijf daar?

Ja in het begin was alles nieuw en had ik even tijd nodig om te wennen. De trainer werd ook al na 5 wedstrijden ontslagen dus het was een beetje onrustig binnen de club. Maar inmiddels zijn we toch weer wat beter gaan voetballen en proberen we zsm zeker te zijn van lijfsbehoud.

Jullie staan momenteel 2 punten boven de degradatiestreep. Hadden jullie meer verwacht van het huidige seizoen of wisten jullie dat het zwaar zou worden?

De doelstelling aan het begin van het seizoen was lijfsbehoud dus we wisten wel dat het moeilijk kon gaan worden. Het is ook een hele zware competitie, bijna iedereen is aan elkaar gewaagd. Alle begrotingen liggen heel dichtbij elkaar dus er zit vaak ook weinig niveau verschil bij de teams, hierdoor kan echt iedereen van elkaar winnen.

Je bent afgelopen zomer over gekomen van Osnabruck. Zij staan momenteel eerste. Geen spijt van je transfer?

Ik heb 2 prachtige jaren gehad bij VFL Osnabruck, de club lijkt in veel dingen wel een beetje op Go Ahead Eagles.
Ik ben daar op een goede manier weggegaan, heb nog steeds goed contact met veel mensen binnen die club, dus ik gun ze het allerbeste en ben trots dat ze eerste staan. En spijt? Tuurlijk had ik ook graag eerste gestaan met VFL Osnabruck zo eerlijk moet je kunnen zijn. Maar ik ben heel tevreden met waar ik nu ben en hoe het nu gaat.

Je hebt al flink wat jaren achter de rug in Duitsland. Ooit nog de ambitie om in een ander land te presteren?

Ja ik speel inmiddels al 5,5 jaar in Duitsland, wat ik echt een prachtig land vind om in te voetballen. Maar ik sluit mijn ogen en oren niet voor andere dingen, als er ooit nog wat moois voorbij komt in een ander land dan wil ik dat best overwegen. Het fijne is wel dat ik nu maar 35 min hoef te rijden en ik ben in Oldenzaal waar mijn familie en vrienden wonen.

Er spelen een aantal grote clubs bij jullie in de competitie. Kan je de 3Liga vergelijken met de Eerste of eredivisie in Nederland qua voetbal, salaris en stadions?

Ik denk dat deze competitie qua niveau rechter rijtje eredivisie ligt. Er spelen clubs bij ons in de competitie als Kaiserslautern, Braunschweig, Rostock en Cottbus die allemaal een groot verleden hebben in de Bundesliga met mooie stadions waar ongeveer 20/30/40 duizend man gemiddeld per wedstrijd komen kijken. Dus dat is ook zeker eredivisie waardig. Qua salaris denk ik ook rechterrijtje eredivisie.

In 2015 ben je eigenlijk op vervelende wijze weg gegaan bij GA Eagles met een degradatie. Denk je nog wel eens terug aan dat rampjaar? Wat zat er bijvoorbeeld niet goed en kon beter?

Ja zeker daar denk ik nog wel eens aan terug, ik kwam terug met een hoop verwachtingen en goede voornemens. Maar ik merkte gelijk dat het vertrouwen van Booy in mij niet heel groot was dus het was moeilijk om mij elke keer weer in de basis te vechten. We hadden ook wel een beetje groepjes in het team, het was geen hecht team dat was ook een probleem denk ik. Af en toe hadden we ook pech dat we in de laatste paar minuten goals tegen kregen, die punten hadden we aan het eind te weinig. Maar dat heb je als je onderin mee draait dan zitten vaak alles tegen.

Had je meer van je tweede periode in Deventer verwacht achteraf?

Ja tuurlijk ik had er veel meer van verwacht, het jaar ervoor had GAE een prachtig jaar gehad in de eredivisie dus ik wou daar ook weer graag deel van uitmaken. Maar het liep helaas niet zoals we hadden gehoopt. Terwijl ik toch ook nog wel een paar hoogtepunten uit dat seizoen heb wat ik niet snel zal vergeten, denk aan de winnende goal in de kuip waar Eagles nog nooit in de hele club geschiedenis gewonnen had. De goal tegen Feyenoord in de beker waar we thuis met 2-1 wonnen.

Ik kan me voorstellen dat je Go Ahead nog steeds een warm hart toe draagt. Wat vind je van de huidige prestaties van het team? En wat verwacht je voor de tweede seizoenshelft?

Ja ik heb natuurlijk 2 periodes bij Eagles gespeeld. Mijn eerste periode was echt prachtig en was alleen maar hosanna en ging het goed. Mijn 2de periode daar hebben we het net over gehad. Maar ik vind het gewoon een prachtige club met heel veel mooie mensen binnen de club ook waar ik ook nog steeds regelmatig contact mee heb.
Volg Eagles natuurlijk ook nog steeds op de voet en vind het super mooi dat ze het zo goed na zo’n belabberd seizoen als vorig jaar. Ze hebben een heel stabiel team die precies weet wat ze wel en wat ze niet kunnen. Het moet natuurlijk allemaal een beetje mee zitten maar ik ga er van uit dat ze bij de eerste 5 eindigen dat betekent dat je 1 ronde over mag slaan tijdens de play offs. Dat zal de doelstelling voor de 2de seizoenshelft moeten zijn denk ik.

Je bent inmiddels 29. Ooit nog de ambitie om weer in Nederland aan de slag te gaan?

Je weet het natuurlijk nooit in het voetbal maar ik zou heel graag nog eens in Nederland weer gaan voetballen maar dan moet alles wel kloppen. Ik ben zoals je zei al 29 jaar, de jaartjes beginnen wel te tellen. We zien het wel.

Zien wij jou ooit nog in een rood-geel shirt of als (jeugd)trainer in Deventer?

Dat is een leuke vraag, ik ben begin dit jaar aan de TC 3 begonnen. En ik begin het wel erg leuk te vinden het trainerschap dus wie weet zit er daar nog een toekomst voor mij in. Om jeugdtrainer te worden bij GAE lijkt me echt super mooi om dat in de toekomst te gaan doen, we gaan kijken hoe zich dat allemaal gaat ontwikkelen.
Als speler denk ik niet meer overigens, een 3de periode is misschien net iets teveel van het goede.
Meer interviews van Milan Keskin willen lezen? Klik op de onderstaande namen voor de desbetreffende interview!