Over all een dikverdiende overwinning, maar om te zeggen dat het een hele goede wedstrijd was, dat gaat wat te ver.
UD heeft simpelweg een betere ploeg. De strijdlust van de mannen uit De Vecht was te waarderen en de eerste 20 minuten kon men daar mee vooruit. Koninklijke UD niet. Het veldspel van UD was slordig, vooral aan de bal waren de elf van trainer Hoitink onrustig. Ondanks dat creëerden de Deventenaren toch een paar kansjes.

Het tweede gedeelte van de 2e helft was meer voor UD. Er kwam meer overwicht en UD leek het spel nu wel te bepalen. Dit werd voor rust al uitgedrukt in twee doelpunten. Eerst was het David Bos die op rechts werd weggestuurd, en beheerst afrondde. Daarna een ‘frommelgoal’ waarbij Job Visser betrokken was.

Na een behoorlijke overtreding op het middenveld door een speler van VenL besloot de scheidsrechter een rode kaart te geven. V en L moest na rust verder met 10 man. Prijzenswaardig was dat de thuisploeg ook, of juist, met 10 man nog even alles uit de kast probeerde te halen. Zonder overigens tot kansen te komen. UD blijf vrij eenvoudig overeind. Met name de organisatie en discipline viel op. Dat leek voor UD een basis om verder de wedstrijd te kunnen bepalen.

Na een kwartier ‘razen’ van de mannen uit De Vecht nam UD het heft weer in handen. Een doelpunt, van wederom David Bos, besliste de wedstrijd definitief. Alhoewel V en L uit een vrije trapsituatie nog de 1-3 maakte, bleef UD nu de bovenliggende partij. Bij V en L was de pijp leeg en Sean Westplat maakte, na een prachtige aanval (steekbal Yordi Floors), er 1-4 van. De score had nog hoger op kunnen lopen daarna, maar dat bleef V en L bespaart en eerlijk gezegd hadden ze dat ook niet verdiend.

Al met al een terecht overwinning voor Koninklijke UD. Volgende speelt UD een thuiswedstrijd. Zij nemen het op tegen het sterke SDOL. Deze ploeg lijkt favoriet om te gaan promoveren dit jaar.
V en L speelt uit bij Wissel in Epe, dat gelijkspeelde tegen Emst.

Clubwatcher Kon. UD

Ben jij aanwezig bij een wedstrijd van jouw club en wil jij jouw club ook in de schijnwerpers? Stuur ons dan tips, of een compleet verslag. Wij plaatsten dit op hét sportplatform van Deventer.