Bijeenkomst

Op het terrein van Groote en Voorster zijn aaibare schapen aanwezig en er is muziek. Ook is er een foodtruck. Deze is van Dirk Poffers uit Hellendoorn. Het Rechtop kookteam gaat er poffertjes en pannenkoeken bakken voor de ouderen. De vrijwilligers die anders wekelijks met de senioren wandelen zijn er ook om mee te helpen. Zij zien na maanden hun wandelmaatje uit het verzorgingshuis weer terug en kunnen buiten gezellig bijpraten.

Rechtop en senioren

Eén van de wekelijkse Rechtop activiteiten is het wandelen met senioren, die aangewezen zijn op een rolstoel. Met diverse verzorgingstehuizen in de stad is een mooie samenwerking gegroeid. Een samenwerking waarbij alleen maar winnaars zijn: de senioren hebben een leuk uitje, de vrijwilligers van Rechtop maken zich nuttig en de zorg-organisaties kunnen hun bewoners een extraatje bieden. Door corona wordt er momenteel niet gewandeld. Met deze activiteit kan toch is voor de groep ouderen worden gedaan.

Rechtop

Rechtop is een uniek project. Het ‘meedoen’ wordt gestimuleerd en gefaciliteerd. Meedoen is gezond voor de mens en zijn omgeving.  Sociale contacten worden uitgebreid en er worden maatschappelijk zinvolle activiteiten uitgevoerd. Ieders bijdrage is waardevol. Dit maakt trots en versterkt het gevoel van eigenwaarde. Door Rechtop vrijwilligers wordt jaarlijks zo’n 40.000 uur maatschappelijke arbeid verricht. Er is onder meer een Klussendienst, Tuindienst en Wandelgroep. Ook zijn er vrijwilligers betrokken bij het opknappen van oude sloepen. Bij al deze activiteiten zijn meer dan 2.000 Deventenaren betrokken.