1+1 dachten een aantal culturele organisaties, welzijnsinstellingen en GGZ partijen uit Deventer. 

Zij bundelen onder leiding van Kunstcircuit Deventer hun krachten binnen het project Mindset. 

Platform 

Mindset is een nieuw en vernieuwend Deventer jongerenplatform met talkshows en podcasts waarbinnen op regelmatige basis landelijke bekende artiesten en bekende jonge Deventenaren uitgenodigd worden die open spreken over hun psychische klachten, of onzekerheden die komen kijken bij opgroeien. 

De artiesten vertellen over hun carrière, creatieve processen, maar ook over de twijfels, onzekerheden eventuele psychische klachten waar zij mee te kampen hebben of hadden. 

Door de klachten in een context te plaatsen en te laten zien hoe je iets negatiefs om kan zetten naar iets positiefs zorgt Mindset ervoor dat jongeren met klachten zich herkennen in de verhalen en erachter komen dat je hier open over mag en kan zijn. 

Aflevering 3 

In aflevering 3 van Mindset zijn niemand minder dan rapper Pjotr en schrijfster Ellen Deckwitz te gast. 

Pjotr heeft zijn muzikale roots bij het Burgerweeshuis liggen en groeide, ondergebracht bij het platenlabel van zijn vriend Snelle, uit tot een landelijk bekende en gewaardeerde rapper. In zijn teksten schrijft Pjotr over twijfels die komen kijken bij het opgroeien en de kracht die hij uit zijn geloof put. 

Ellen Deckwitz is schrijfster en columnist en groeide op in Deventer. Ellen spreekt zich uit over de mentale gezondheid van jongeren en het gebrek van beleid op geestelijke gezondheid. Met haar gevatte analyses en sterke Kollums is zij een voorvechtster van verandering. 

Onder leiding van presentator Manu van Kersbergen voeren Ellen en Pjotr aan de hand van prikkelende vragen en pittige stellingen een belangrijk gesprek. 

Aflevering drie van Mindset gaat op zondag 6 juni in première via het YouTube kanaal van Mindset Deventer https://www.youtube.com/channel/UCOr1YwKAPDxmXnq-Cb4YSTA 

Pilot 

Tot aan de zomer lanceert Mindset vier podcast- en YouTube afleveringen, die worden opgenomen in een tijdelijke studio in het Burgerweeshuis. De afleveringen gelden als pilot voor een mogelijk langdurig meerjarenprogramma, waarbij met meerdere podcasts een duidelijke huisstijl en actieve social mediakanalen aan een dynamisch platform wordt gebouwd waarvan uit vrijuit over GGZ-problematiek gesproken kan worden en waar jongeren zich laagdrempelig kunnen laten informeren. De inhoud van de programma’s van Mindset wordt bepaald door Deventer jongeren, die begeleid worden vanuit Raster en Bibliotheek Deventer. 

Deze pilot komt tot stand met financiële ondersteuning van Fonds21, Erven Wittenveen en een investering van de samenwerkende partijen. 

Mind set is een samenwerking tussen Kunstcircuit Deventer, Raster, Burgerweeshuis, Bibliotheek Deventer, Etty Hillesum Lyceum, Youth for christ, Pactum jeugd- en opvoedhulp, Dimence – Impluz, Jongerenloket Deventer, Thubble en COC Deventer.