Stichting de Ulebelt is hét educatief natuur- en milieucentrum van Deventer en voor 2018 door de ANWB tevens verkozen tot Leukste Uitje van Overijssel. Het centrum is inmiddels een begrip in Deventer en omstreken. Zij betrekt kinderen, jongeren en volwassenen bij natuur, milieu en duurzame ontwikkeling via educatie, evenementen en projecten. Natuurorganisaties als het IVN, de Vogelwerkgroep en de Imkervereniging organiseren in het centrum informatieve bijeenkomsten en cursussen. Bezoekers kunnen natuurlijk ook altijd terecht op de kinderboerderij of gewoon een ontspannen wandeling door de tuinen maken, waarbij er voor de kinderen vooral ook veel te spelen valt op de natuurlijke speelplaatsen. 

De Ulebelt heeft naast haar educatieve activiteiten ook functies ontwikkeld op het gebied van zorg en arbeid. Zij biedt dagbesteding onder begeleiding, alsook leerwerkplekken voor jonge mensen in opleiding en mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Door haar centrale ligging tussen de Vijfhoek en Colmschate Noord vervult de Ulebelt natuurlijk ook een belangrijke wijkfunctie. 

De komende jaren zullen in de samenwerking tussen Rabobank Salland en de Ulebelt met name activiteiten rondom het thema ‘Voeding en Gezondheid’ centraal staan. Zo worden voor het primair en voortgezet onderwijs onder andere projecten georganiseerd rondom  voedselvoorziening en tegen verspilling!