De Raad constateerde net als de omwonenden dat in de laatste jaren de parkeergarages in de binnenstad minder gevuld zijn en daar is nog ruimte. Dus zou De Worp groen kunnen blijven, zo meldt RTV Oost. 

‘Parkeerterrein nodig bij evenementen’ 

Maar volgens de advocaat van de gemeente is het nieuwe geplande parkeerterrein op de Worp onder meer nodig bij evenementen. Daarnaast wil de gemeente automobilisten die een parkeerplek zoeken weghouden uit de binnenstad.  Het parkeerterrein op De Worp zal ook gratis zijn, zodat parkeerders uit de binnenstad worden weggelokt. Volgens de omwonenden krijgen zij de rekening. Ze vrezen een toename van het verkeer op de Twelloseweg en daarmee aantasting van hun leefomgeving. 

Gemeente wil snel parkeerterrein 

De gemeente staat intussen te trappelen om met de aanleg van het parkeerterrein voor 200 auto’s te beginnen. Vergunningaanvragen zijn al voorbereid. De Raad van State doet binnen enkele maanden uitspraak. Als de vergunningen voor die tijd worden verleend, zullen de omwonenden waarschijnlijk de Raad in een spoedprocedure vragen om het project voorlopig te blokkeren.