De PvdA is blij dat de Deventer ondernemers in het Deventer Economisch Perspectief (DEP) de handen ineen hebben geslagen voor een corona aanpak, die landelijk al een paar keer als baanbrekend is gepresenteerd en ook door de provincie Overijssel positief wordt gevolgd. Het DEP is een samenwerkingsverband van MKB, Deventer Kring van Werkgevers, Deventer Parkmanagement, Binnenstadsmanagement en de Gemeente.

Meer dan 75% omzetverlies
“Wat opvalt is de grote veerkracht en creativiteit die de ondernemers van de binnenstad de afgelopen tijd hebben getoond en nog steeds tonen. Binnen de kortste keren stond er een website en waren er gebundelde initiatieven voor bezorging en marketing. Weer blijkt hoe goed onze binnenstad is georganiseerd, met een zeer actieve binnenstadsmanager die de krachten bundelt in samenwerking met de gemeente. Ook waren ondernemers zeer te spreken over de dagelijkse updates via de website van MKB Deventer” aldus de gemeenteraadsfractie. Sommige winkeliers, bijvoorbeeld van kledingwinkels hebben meer dan 75% omzetverlies geleden de afgelopen periode en maken zich grote zorgen om de toekomst, ook van de werkgelegenheid. Andere winkels, met bijvoorbeeld huishoudelijke artikelen, hebben juist een goede omzet gedraaid.

Korte en snelle lijnen
Voor de PvdA-fractie geldt dat we deze informatie gebruiken om nadrukkelijk de vinger aan de pols te houden om te kijken waar het beter kan en om te kijken wat er voor de langere termijn gedaan kan worden om ondernemers en daarmee werknemers te helpen. Dat spoort ook met het initiatief van het DEP. “We willen dat ondernemers en inwoners weten dat we er voor hen zijn en dat we korte en snelle lijnen hebben om snel te acteren”, aldus de raadsfractie van de PvdA.