Op plek drie en vier staan nieuwe gezichten: Caroline Leget en Baran Aydin. De top vijf wordt vol gemaakt door zittend en ervaren raadslid Jantine Sijbring. Op plaats zes van de kandidatenlijst staat een andere nieuwkomer: Anke Hamstra en op plek zeven Marco Harps. De top 10 wordt verder afgerond met achtereenvolgend Marry Dijkshoorn, nieuwkomer Joy Heijenga en ervaren partij-actieveling Jan Moester.

Lijstduwers zijn o.a. raadsleden Bep Spa en Jurgen Goeijer, die na vele jaren aangegeven hebben niet terug te komen in de komende raadsperiode. Zittende raadsleden Lutfi Altuntas en Jeroen Jonker hebben zich niet gekandideerd voor een nieuwe periode in de gemeenteraad om persoonlijke redenen en vanwege de drukte van hun banen. Oud-PvdA-wethouder Jan Bugter neemt als lijstduwer de laatste plek op de lijst in.

PvdA-lijsttrekker en wethouder Jan Jaap Kolkman: “Dit is een prachtige, diverse lijst vol ervaring en verbinding met de Deventer samenleving. Met deze mensen gaan we ons in de komende jaren inzetten voor een trots, sterk en sociaal Deventer voor iedereen!”

De PvdA behaalde bij de verkiezingen in maart 2014 zes zetels in de Deventer gemeenteraad.