Deventer heeft een lange traditie. ‘‘De traditie vieren we ieder jaar trouw, maar dit jaar wegens de coronacrisis heel anders. Met onze partij hebben we gezocht naar alternatieven. De beiaard is er daar één van.’ aldus Marry Dijkshoorn van de Deventer PvdA.

Stadsbeiaardier

Stadsbeiaardier Bauke Reitsma zal van half één tot half twee verschillende strijdliederen uit het rijke socialistische verleden van de stad spelen. ‘Op die manier kan iedereen met ons deze belangrijke dag vieren’, zegt Marry Dijkshoorn van de Deventer PvdA.

Live-optreden van stadstroubadour

Daarnaast geeft stadstroubadour Maarten van Veen een liveoptreden tijdens een Zoom-sessie. Daarmee wil hij kunstenaars en ZZP’ers een hart onder de riem steken. Zij worden extreem hard geraakt. De PvdA zet alles op alles om ze in deze moeilijke tijden te helpen. Enkele leden laten in filmpjes die tijdens de sessie vertoond worden zien wat 1 mei voor hen betekent, en andere leden krijgen virtueel een speldje uitgereikt voor verdienste en langdurig lidmaatschap. De sessie wordt via hun Facebook-pagina met heel Deventer gedeeld.

Bezoek aan Humanitas

Tot slot zal draaiorgel de Turk de traditie van een bezoek aan Humanitas een feestelijk karakter geven. De rozen worden ‘corona-proof’ uitgedeeld. Een compilatie van deze dag zal op video aan Humanitas aangeboden worden en via Humanitas-televisie uitgezonden worden.