Huub Kolkman
SV Schalkhaar moest het vanmiddag stellen zonder linksback en aanvoerder Jason Westerkamp. Hij raakte afgelopen week op de training geblesseerd. Zijn vervanger was vanmiddag Nick Mulder. Daarentegen keerde na een paar weken blessureleed middenvelder Twan Huysmans weer terug, die tevens de aanvoerdersband overnam van Jason Westerkamp.
SV Schalkhaar begon vanmiddag matig aan de wedstrijd. Zo was de lange spits Simon Rutgers van Voorwaarts vanmiddag lastig te bespelen en hadden de verdedigers van SV Schalkhaar de handen vol aan de nummer 14 van Voorwaarts. Na twee minuten had deze Rutgers de score al kunnen openen toen hij ineens voor keeper Frans van Oldeniel verscheen. Van Oldeniel redde vakkundig.
Na 8 minuten spelen ging het alsnog mis voor de ploeg van trainer Marcel Geestman. Nadat Twan Huysmans de bal inleverde op het middenveld was het een dieptebal op de al vertrekkende Rutgers. Hij was op snelheid niet meer bij te houden door de verdedigers van SV Schalkhaar. Met een bekeken schot verdween de bal onder de uitkomende Frans van Oldeniel, 0-1.
Na twintig minuten kwam SV Schalkhaar beter aan voetballen en kwamen ook de eerste kansen. Een vrije trap van de linksbenige Nick Mulder werd vakkundig verwerkt door oud SV Schalkhaar keeper Joël Finke.
Een overtreding op Milan te Riele net in de zestien werd niet bestraft door scheidsrechter Kroesen.
In de 40 ste minuut werd Sven Kelder op een harde wijze onderuit gehaald, waarna de scheidsrechter de jonge rechterverdediger van Voorwaarts met rood van het veld stuurde. De daaropvolgende vrije  trap werd door dezelfde Sven Kelder samen met Nick Mulder slim uitgevoerd. De uiteindelijke voorzet van Nick Mulder verdween precies op het hoofd van de inlopende David Klopman, 1-1.
De tweede helft was SV Schalkhaar de betere ploeg, mede doordat Voorwaarts met een man minder speelde. Na een kwartier in de tweede helft moest ook SV Schalkhaar verder met een man minder. Mattis Janse trok aan het shirt in duel met spits Rutgers. Een gele kaart zou op zijn plaats zijn geweest, echter de scheidsrechter dacht er anders over en oordeelde als doorgebroken speler. Het vervolg van de tweede helft bleef SV Schalkhaar de betere ploeg, al was de beste kans wederom voor Voorwaarts na een slippertje in de verdediging van SV Schalkhaar. Een lob verdween net over het doel van Frans van Oldeniel. Aan de andere kant verdween een kopbal van David Klopman net over het doel na een afgemeten bal van Koen Klosters.
SV Schalkhaar bleef dreigend, mede dankzij de een goede invalbeurt van Ahmet Erdam. Tot doelpunten kwam het niet meer.