Met vijf Deventer clubs is één poule is een Deventer derby geen uitzondering voor De Gazelle. Het is wel de eerste dit seizoen en direct tegen buurman DAVO. Het team van trainer Joost ter Stege won reeds twee duels zover nadat de openingswedstrijd bij Enter met 2-0 verloren ging. GFC en Raalte werden achtereenvolgens verslagen wat ze op een vierde plaats brengt momenteel.

 

WINNEN
Aanstaande zondag staat dus de derby van de Rielerenk op het programma: “Maar het nog een echte derby is, is nog afwachten” aldus clubwatcher Durk Jan Uenk die vervolgt: “We benaderen deze wedstrijd zoals ze we dit iedere zondag doen, winnen!

ACHTERBAN
Uenk denkt dat de derby meer speelt bij de achterban: “De meeste spelers kennen elkaar wel, maar voor de achterban van beide ploegen speelt meer het derby gevoel merk ik.” Derby’s als deze zorgen toch altijd wel voor de nodige spanning. Afgelopen seizoen won De Gazelle deze deby thuis nog met 2-1 in een spannend duel. Met die punten deed de thuisploeg weer bovenin mee.

SPEKTAKELSTUK
Uenk sluit af met dat duel in het achterhoofd: “Laten we hopen op een mooi spektakel stuk voor het publiek, maar….de punten blijven wel bij de gazelle haha”.
Programma voor de Deventer clubs komende zondag in deze 4e klasse G:

GFC (6e) – Diepenveen (11e)

De Gazelle (4e) – DAVO (13e)

Lettele (3e) – Hector (10e)

ABS (1e) – Nieuw Heeten (12e)

Programma dit weekend in het Deventer voetbal:

Programma amateurvoetbal regio Deventer

Ben jij aanwezig bij een wedstrijd van jouw club en wil jij jouw club ook in de schijnwerpers? Stuur ons dan tips, of een compleet verslag. Wij plaatsten dit op hét sportplatform van Deventer.