Overijssel heeft een brief gestuurd aan minister van Nieuwenhuizen, waarin wordt aangegeven dat de provincies betrokken willen worden bij de komende grote besluitvormingsprocessen over de toekomst van de luchtvaart, zo meldt RTV Oost.

De actieve opstelling van Overijssel als het gaat om de luchtvaart is een direct gevolg van het openstellen van Lelystad Airport. Toekomstige vluchten van en naar het vliegveld in Flevoland geven naar verwachting overlast voor de woonomgeving in de regio Zwolle. 

De brief volgt op een motie van de Tweede Kamerleden Amhaouch en Van Wijk die minister Van Nieuwenhuizen oproepen  om provincies een coördinerende rol te geven in het participatieproces rond deze besluiten.  

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat bereidt een grote maatschappelijke dialoog voor over de toekomst van de luchtvaart en de herziening van het luchtruim. Dit leidt uiteindelijk tot een nieuwe luchtvaartnota, waarin de visie op de luchtvaart voor de komende decennia wordt vastgelegd. De provincies willen meepraten vanuit hun verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de woon- en leefomgeving.