‎‌Vier uurtjes per week helpt al

‘Vrijwilliger zijn is veel leuker dan sommige jongeren denken’, zegt de 21-jarige Joost Rake, accountmanager bij FC Noaber. Heel veel jongeren doen al vrijwilligerswerk maar bij veel verenigingen en vrijwilligersorganisaties zijn er altijd meer welkom. Joost vertelt: ‘Bij voetbal zien we bijvoorbeeld steeds vaker een tekort aan vrijwilligers, terwijl die juist van groot belang zijn voor de club. Vier uurtjes in de week kantinedienst draaien helpt dan enorm én het is heel leuk om te doen. Daarnaast is het mooi dat je iets bijdraagt aan je directe omgeving. Je maakt zichtbaar verschil.’

Vrijwilligers cruciaal

Roy de Witte, gedeputeerde Overijssel: “Vrijwilligers zijn de kurk waarop het verenigingsleven drijft! Er zijn er nooit genoeg en bovendien zie ik, dat er naar verhouding weinig jongeren meedoen. Dat is nou juist belangrijk, ook om jongeren te binden aan een vereniging. En het verenigingsleven? Dat is van essentieel belang in onze Overijsselse samenleving! Dus kom erbij!”

Vrijwilliger Joost is in ieder geval enthousiast over het project. ‘Ik zou zeggen: neem eens een kijkje bij een lokale vereniging of organisatie en ontdek of het je bevalt. Je zit nergens aan vast: het is altijd het proberen waard! En voor jongeren die al vrijwilligerswerk doen: doe mee en kom de voucher halen als waardering voor jouw inzet!’ De Jongeren Challenge is geïnitieerd door de provincie Overijssel, de organisatie is in handen van FC Noaber, Deventer Doet en Stichting Stimuland.

Wil jij je aanmelden of meer weten over de Jongeren Challenge? Klik hier voor FC Noaber en klik hier voor Deventer Doet.

Heb je vragen? Neem dan contact op met Patrick Kip van FC Noaber T 06 – 11 90 74 26 | E

p.kip@fcnoaber.nl, (Oldenzaal) of Edith Starrevelt van Deventer Doet T 06 – 21 31 80 91 | E

edith@deventerdoet.nl (Deventer)