Afgelopen zondag stond het duel tegen Quickstick op het programma. Een tegenstander die de meeste dames van de Deventer Hockey Vereniging nog kennen van vorig seizoen. Toen was het een concurrent voor het kampioenschap.
“Deze wedstrijd hebben we beide helften gestreden als een geheel, we hebben heel mooi teamspel laten zien”, concludeerde captain Voortman. Echter blijft de eerste driepunter wel uit, de dames bleven steken op 1-1.
Voortman ligt toe waarom een winstpot er gisteren niet in zat: “We hebben zeker de punten terug laten komen waarop we hebben getraind, ook zat er veel meer beleving in de wedstrijd ten opzichte van vorige week, maar helaas konden we onszelf niet belonen met meer doelpunten.”
Er werd inderdaad mooi en uitgespeeld gehockeyd en er werden verschillende kansen gecreëerd. Hierbij moeten er ook credits gegeven worden aan de verdediging en de keepster van QuickStick want die hebben het DHV behoorlijk moeilijk gemaakt. Ook wist Quickstick een mooi uitgespeelde kans te verzilveren. Door een gat in de opbouw waren ze zeer sterk in een counter.

De trotse aanvoerder Daniek Voortman concludeerde: “We weten nu wel waar we op door moeten trainen. Maar al met al hebben we echt gestreden als een team en een hele mooie pot hockey laten zien, er zit zeker vooruitgang in ons spel.”Ook had Voortman respect voor het publiek: “Ook bedankt voor alle complimenten vanaf de zijlijn! Daar waar we uiteraard graagdrie punten hadden gehaald beurden jullie ons toch weer op.”

Daniek Voortman