Voordat het competitieduel met de Friezen aanvangt, gloort eerst sportpark ‘De Woldermarck’ van SV Terwolde aan de horizon als startpunt van een nieuwe seizoensvoorbereiding. Met dank aan Intermontage en de vele vrijwilligers van SV Terwolde belegt Go Ahead Eagles ook dit jaar weer traditiegetrouw zijn trainingskamp op ‘Klein Milanello’, waar op zondag 20 juni om 10:30 uur de eerste training van het seizoen op het programma staat. 

De huidige coronaregels staan helaas nog niet toe dat er supporters aanwezig kunnen zijn bij de eerste training. Om ervoor te zorgen dat onze supporters toch getuige kunnen zijn van de eerste balomwentelingen van het seizoen, wordt de eerste training – met dank aan Tijhuis Audiovisuele Producties – rechtstreeks uitgezonden via het YouTube-kanaal van Go Ahead Eagles. Of en, zo ja, onder welke voorwaarden er mogelijk publiek welkom is bij trainingen en/of oefenwedstrijden vanaf 26 juni, de dag waarvoor het kabinet versoepelingen heeft aangekondigd, is nog niet duidelijk. In samenwerking met de andere betrokken partijen hoopt de club hier zo snel mogelijk meer over te kunnen communiceren. 

“De voortekenen zijn in ieder geval positief, zeker met het oog op de competitiestart op 13 augustus”, aldus algemeen directeur Jan Willem van Dop. “Maar ook daarvoor moeten alle voorwaarden nog tot ons komen. Met betrekking tot onze oefenwedstrijden is een en ander afhankelijk van wat er door de Nederlandse regering wordt besloten. Hetzelfde geldt voor de mogelijkheid om eventueel alsnog de traditionele wedstrijd tegen SV Terwolde in te plannen, indien de versoepelingen van de overheid én het voorbereidingsschema van onze eerste selectie dat toelaten. Zodra we definitief meer weten, lezen onze supporters dat uiteraard op onze kanalen. In ieder geval zullen we net als vorig jaar de eerste training digitaal voor iedereen toegankelijk maken middels een livestream.” 

OEFENPROGRAMMA GO AHEAD EAGLES 

Zaterdag 3 juli 2021 (18:30 uur, terrein SV Terwolde)
Go Ahead Eagles – RKC Waalwijk 

Zaterdag 10 juli 2021
Tegenstander wordt op later tijdstip bekendgemaakt 

Vrijdag 23 juli 2021 (19:00 uur, terrein SV Terwolde)
Go Ahead Eagles – Vitesse 

Zaterdag 24 juli 2021 (14:00 uur)
Jong FC Utrecht – Go Ahead Eagles 

Zaterdag 31 juli 2021 (12:30 uur)
Sparta Nijkerk – Go Ahead Eagles 

Zaterdag 31 juli 2021 (19:00 uur, De Adelaarshorst)
Go Ahead Eagles – Willem II 

Zaterdag 7 augustus 2021
Tegenstander wordt op later tijdstip bekendgemaakt