Over de Popronde

De Popronde is hét grootste reizende muziekfestival van Nederland. Vanaf donderdag 13 september tot en met zaterdag 24 november reizen de ongeveer 135 geselecteerde Poprondebands en acts – de nieuwe generatie popmuzikanten – langs 41 steden door het hele land. Singer/songwriters, rappers, rockers en producers, de Popronde is niet aan een muziekstijl gebonden en alle concerten zijn gratis toegankelijk.

Popronde vindt in Deventer plaats op zaterdag 10 november. Maar liefst 32 acts presenteren zich bij de 15 deelnemende locaties.

Popronde tourt 10 weken door Nederland. Elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag vindt in 4 verschillende steden een Popronde plaats, met elk een unieke programmering. In iedere stad is het centrum het festivalterrein en vormen de vele deelnemende locaties de etalage voor de nieuwe generatie popmuzikanten, die in de voetstappen treden van oud-deelnemers als Kensington, EUT, Pip Blom, Jeangu MacRooy en De Staat. Dit jaar zal De Hip het OOR-podium zijn en Het Glas in Lood het 3voor12-stage. Daarnaast is er een NMTH (Never Mind The Hype) route voor alles wat heavy, alternative en deviant is.

Nieuwe locaties
Tijdens de Popronde vormen locaties in het centrum van de stad een etalage voor opkomend Nederlands talent. Naast café’s en poppodia fungeren ook Plato, Mr. en Mr. Espressobar en Oscar in de Bieb als podium.

Voor het volledige programma, klik hier