The Guernsey Literary Society – Mike Newell (première)

met: Michiel Huisman, Lily James e.a., US, 2017, 123 min., Engels gesproken.

In de nasleep van WOII ontvangt de jonge charismatische schrijfster Juliet een brief van een lid van een mysterieuze boekenclub die in de oorlog op het eiland Guernsey werd opgericht. Haar nieuwsgierigheid is gewekt en Juliet besluit naar het eiland af te reizen. Daar ontmoet ze de heerlijk excentrieke leden van de Guernsey Literary and Potatoe Peel Pie Society, inclusief Dawsey, de ruige en intrigerende boer die haar de brief stuurde.

La Holandesa – Marleen Jonkman (première)

met: Rifka Lodeizen, Guido Pollemans, 2017, 92 min., Nederlands, Spaans en Engels gesproken.

Maud en Frank zijn op vakantie in Chili voor een nieuwe start. Na jarenlang proberen, hebben ze te horen gekregen dat ze nooit kinderen kunnen krijgen. Maar Maud accepteert het niet en verdwijnt na een knallende ruzie. In haar eentje reist ze van het zuiden naar het noorden van Chili en ontmoet onderweg het jongetje Messi. De toevallige ontmoeting tussen de twee is het begin van een ontwapenend avontuur door het adembenemende landschap van Chili.

De Achtste Dag – Yan Ting Yuen en Robert Kosters (première, alleen deze week) || Documentairesalon: zondag 29 april zijn de regisseurs aanwezig voor een Q&A.

met: Jan Peter Balkenende, Wouter Bos, Nout Welling e.a., BE/NL, 2018, 90 min., Nederlands gesproken.

In 2008 klapte het Europese financiële stelsel in elkaar. Aan de hand van de reddingsoperatie van Fortis/ABN-Amro, nemen de Europese leiders van toen ons mee naar de zeven meest spannende dagen uit 2008. Vandaag, op de achtste dag, delen ze hun inzichten, frustraties en angsten. Wat gebeurde er echt in de achterkamers van de macht? En waar staan we nu, tien jaar later? Hoe neem je een beslissing om miljarden te stoppen in een bank waarvan je niets weet?

The Rider – Chloé Zhao (2e week)

met: Brady Jandreau, Lilly Jandreau, Tim Jandreau e.a., US, 2017, 103 min., Engels gesproken.

Brady is een rijzende ster in de rodeowereld en een getalenteerde paardentrainer. Een val bij een rodeo, waarbij een paard zijn schedel verplettert, maakt echter een einde aan zijn veelbelovende carrière.

Gedesillusioneerd en wanhopig keert de jonge cowboy terug naar zijn thuis, het Pine Ridge Reservaat. In een poging weer controle te krijgen over zijn lot gaat Brady op zoek naar een nieuwe identiteit en probeert hij te ontdekken wat het betekent een man te zijn in het hart van Amerika.

Nico, 1988 – Suzanna Nicchiarrelli (2e en laatste week)

met: Trine Dyrholm, John Gordon Sinclair e.a., BE/IT, 2017, 93 min., Engels, Duits en Tsjechisch gesproken.

Singer-songwriter Nico, geboren als Christa Paffgen, nadert de vijftig en leidt een teruggetrokken leven in Manchester. Erg weinig doet nog denken aan haar roemruchte jaren als muze van Andy Warhol en zangeres van The Velvet Underground in de sixties. Haar muzikale carrière lijkt voorbij, maar dan krijgt ze een nieuwe manager en ze gaat met haar oude band op tournee door Europa met haar eigen songs. Een muzikale roadmovie over de wedergeboorte van een dappere en eigenzinnige artiest, moeder en vrouw achter het icoon.

Foxtrot – Samuel Maoz (3e en laatste week)

met: Lior Ashkenazi, Sarah Adler e.a. CH/DE/FR/IL, 2017, 114 min. Hebreeuws, Arabisch, Duits gesproken.

Michael en Dafna zijn uit het veld geslagen wanneer ze te horen krijgen dat hun zoon Jonathan is overleden tijdens zijn dienstplicht als wachter bij een verlaten grenspost. In drie stilistisch uiteenlopende delen vertelt Maoz het verhaal vanuit het perspectief van vader, zoon en moeder. Alle drie dansen ze de foxtrot met het noodlot. “Maoz danst overtuigend van genre naar genre.” (Volkskrant*****)

Finding Your Feet – Richard Loncraine (3e week)

met: Imelda Staunton, Timothy Spall, Joanna Lumley e.a. GB, 2018, 111 min. Engels gesproken.

Wanneer Sandra Abbott erachter komt dat haar echtgenoot na een huwelijk van veertig jaar een verhouding heeft met haar beste vriendin, besluit ze bij haar zus in te trekken. Sandra zou niet meer kunnen verschillen van de openhartige, volop datende, vrijgevochten Bif die in een huurflatje woont. “Grandioze acteurs in romkom met zestigers.” (NRC***)

Lady Bird – Greta Gerwig (4e week)

met: Saoirse Ronan, Tracy Letts, Laurie Metcalf e.a. US, 2017, 94 min. Engels gesproken.

De film legt zowel de humor als het drama bloot in de turbulente relatie tussen een moeder en haar tienerdochter. Christine ‘Lady Bird’ McPherson zet zich af tegen haar eigenzinnige moeder, maar ze lijkt meer op haar dan ze denkt. “Heerlijk en eerlijk coming of age-drama.” (VPRO****)

specials

zondag 29 april || IFFR Gemist

Drie topfilms van het afgelopen International Film Festival. Wil je alle films zien, dan krijg je per film € 1,- korting (niet geldig in combinatie met andere kortingen).

10.30 Arrhythmia – Boris Khlebnikov

RU, 2017, 117 min., Russisch gesproken, Engels ondertiteld.

Als ambulancebroeder is Oleg bevlogen, maar verder lijkt alles in zijn leven te mislukken.

13.00 All You Can Eat Buddha – Ian Lagarde

CA, 2017, 84 min., Frans gesproken, Engels ondertiteld.

Mike is een bedaarde, corpulente toerist die zo geniet van de regelmaat in een Zuid-Amerikaans vakantieoord dat hij er wel eeuwig wil blijven.

14.45 Jimmie – Jesper Ganslandt

2018, 91 min., Zweeds, Duits en Kroatisch gesproken, Engels ondertiteld.

Jimmie (4), met zijn lange blonde haar en zijn Fjällräven-rugzakje, moet vluchten uit Zweden, op zoek naar een veilige toekomst. De tocht is lang en gevaarlijk.

maandag 30 april 20.30 || klassieker, Aki Kaurismäki retrospectief

The Other Side of Hope – Aki Kaurismäki

met: Kati Outinen, Tommi Korpela, Ville Virtanen e.a., FI, 2017, 98 min., Fins, Engels, Arabisch en Zweeds gesproken.

Khaled, een Syrische vluchteling, belandt in Helsinki. Helaas moet hij in het illegale circuit duiken. Vijftiger Wikström, zet een punt achter zijn leven als vertegenwoordiger van overhemden en stropdassen. Wikström treft Khaled aan op de binnenplaats van zijn restaurant. Na een kort handgemeen, raken de mannen in gesprek.

jeugdfilms in de meivakantie

Buurman & Buurman hebben een nieuw huis! – Marek Benes (première)

met: stemmen van Kees Prins en Siem van Leeuwe, CZ, 2017, 57 min., Nederlands gesproken, vanaf 4 jaar.

Buurman en Buurman is geliefd bij jong en oud. Het is altijd weer genieten van het gestuntel van de beide buurmannen, die zelf juist vinden dat ze zo handig zijn. Ook in deze nieuwe avonturen gaat er weer van alles mis tijdens het klussen. A je to!

Early Man (NL) – Nick Park

met: stemmen van Arjen Lubach, Nicolette Kluijver, Koen Kardashian e.a., GB, 2018, 89 min., Nederlands gesproken, vanaf 6 jaar.

De nieuwste familiefilm uit de studio van Wallace & Gromit, Chicken Run en Shaun The Sheep. Een hilarische komedie die zich afspeelt in het begin der tijden. “Zit naar goede Aardman-traditie vol geestige terzijdes en slapstick.” (Volkskrant****)

Nijntje de film – Hans Perk

met: stemmen van Barry Atsma, Eva Poppink, Huub van der Lubbe e.a., NL, 2013, 71 min., Nederlands gesproken, vanaf 3 jaar.

Nijntje, Nina, Knorretje en Snuffie gaan op speurtocht door de dierentuin, op zoek naar een schat. Ze moeten daarvoor één voor één de vijf raadsels oplossen die Vader en Moeder Pluis hen geven. “Geschikt voor de allerkleinsten.” (VPRO***)

Activiteiten op woensdag 2 mei

9.00 Pyjama-ontbijt met Buurman & Buurman

13.00 Workshop Wandelen in je Eigen tekening

Verwacht

vanaf 3/5 The Death of Stalin, Normandie Nue | speelweek 3/5 Bewaren + Q&A

 

Kaarten kopen en reserveren kan via www.filmhuisdekeizer.nl. Of tijdens kassa- openingstijden. Telefonisch reserveren kan op werkdagen tussen 11.00 en 13.00 uur.

Reserveren: 0570-600515 | Kantoor: 0570-618822 | Keizerstraat 78, 7411 HH Deventer info@filmhuisdekeizer.nl | www.filmhuisdekeizer.nl