The Rider – Chloé Zhao (première)

met: Brady Jandreau, Lilly Jandreau, Tim Jandreau e.a., US, 2017, 103 min., Engels gesproken.

Brady is een rijzende ster in de rodeowereld en een getalenteerde paardentrainer. Een val bij een rodeo, waarbij een paard zijn schedel verplettert, maakt echter een einde aan zijn veelbelovende carrière. Gedesillusioneerd en wanhopig keert de jonge cowboy terug naar zijn thuis, het Pine Ridge Reservaat. In een poging weer controle te krijgen over zijn lot gaat Brady op zoek naar een nieuwe identiteit en probeert hij te ontdekken wat het betekent een man te zijn in het hart van Amerika.

Nico, 1988 – Suzanna Nicchiarrelli (première)

met: Trine Dyrholm, John Gordon Sinclair e.a., BE/IT, 2017, 93 min., Engels, Duits en Tsjechisch gesproken.

Singer-songwriter Nico, geboren als Christa Paffgen, nadert de vijftig en leidt een teruggetrokken leven in Manchester. Erg weinig doet nog denken aan haar roemruchte jaren als muze van Andy Warhol en zangeres van The Velvet Underground in de sixties. Haar muzikale carrière lijkt voorbij, maar dan krijgt ze een nieuwe manager en ze gaat met haar oude band op tournee door Europa met haar eigen songs. Een muzikale roadmovie over de wedergeboorte van een dappere en eigenzinnige artiest, moeder en vrouw achter het icoon.

Der Hauptmann – Robert Schwentke (première, alleen deze week)

met: Max Hubacher, Milan Peschel, Frederick Lau e.a., DE, 2017, 118 min., Duits gesproken.

Duitsland, maart 1945. De Tweede Wereldoorlog loopt op zijn eind, maar het vechten gaat nog altijd door. Na een Amerikaanse luchtaanval raakt de Duitse soldaat Willi Herold gescheiden van zijn legereenheid, waarna hij ervan wordt verdacht een deserteur te zijn. Op de vlucht voor zijn belagers vindt hij het uniform van een officier wat hem de kans biedt om te ontkomen. De omstandigheden dwingen hem echter steeds meer in zijn rol als officier en al snel neemt hij de monsterlijke gedaante over van de nazi’s waar hij zo graag aan wil ontsnappen.

Foxtrot – Samuel Maoz (2e week)

met: Lior Ashkenazi, Sarah Adler e.a. CH/DE/FR/IL, 2017, 114 min. Hebreeuws, Arabisch, Duits gesproken.

Michael en Dafna zijn uit het veld geslagen wanneer ze te horen krijgen dat hun zoon Jonathan is overleden tijdens zijn dienstplicht als wachter bij een verlaten grenspost. De

feiten blijken echter een stuk complexer. In drie stilistisch uiteenlopende delen vertelt Maoz het verhaal vanuit het perspectief van vader, zoon en moeder. Alle drie dansen ze de foxtrot met het noodlot. Winnaar Grote Juryprijs Venetië en 8 Israëlische Oscars. “Maoz danst overtuigend van genre naar genre.” (Volkskrant*****)

Finding Your Feet – Richard Loncraine (2e week)

met: Imelda Staunton, Timothy Spall, Joanna Lumley e.a. GB, 2018, 111 min. Engels gesproken.

Wanneer Sandra Abbott erachter komt dat haar echtgenoot na een huwelijk van veertig jaar een verhouding heeft met haar beste vriendin, besluit ze bij haar zus in te trekken. Sandra zou niet meer kunnen verschillen van de openhartige, volop datende, vrijgevochten Bif die in een huurflatje woont. Tegen haar zin in neemt Bif Sandra mee naar haar stijldanslessen, waar ze Bifs vrienden leert kennen: een kleurrijke en energieke groep leeftijdgenoten die Sandra laat zien dat pensionering juist een begin is. “Grandioze acteurs in romkom met zestigers.” (NRC***)

Lady Bird – Greta Gerwig (3e week)

met: Saoirse Ronan, Tracy Letts, Laurie Metcalf e.a. US, 2017, 94 min. Engels gesproken.

Het debuut van actrice Greta Gerwig (Frances Ha). De film legt zowel de humor als het drama bloot in de turbulente relatie tussen een moeder en haar tienerdochter. Christine ‘Lady Bird’ McPherson zet zich af tegen haar eigenzinnige moeder, maar ze lijkt meer op haar dan ze denkt. Lady Birds moeder is een verpleegster die keihard werkt om te zorgen dat er brood op de plank komt nadat haar vader zijn baan is kwijt geraakt. “Een heerlijk en eerlijk coming of age-drama.” (VPRO****)

Aus dem Nichts – Fatih Akin (4e en laatste week)

met: Diane Kruger, Numan Acar e.a. DE, 2017, 106 min. Duits en Engels gesproken.

In één tel verandert het leven van Katja voor altijd. Bij een bomaanslag komen haar man Nuri en zoontje Rocco om het leven. Het duurt niet lang voordat de politie twee verdachten arresteert. Het blijkt een jong stel te zijn met een neo-nazi achtergrond. Golden Globe Beste Buitenlandse film. “Aangrijpende film over verdriet, vooroordelen en gerechtigheid.” (VPRO****)

God’s Own Country – Francis Lee (4e en laatste week)

met: Josh O’Connor, Alec Secareanu, Ian Hart e.a. GB, 2017, 104 min. Engels gesproken.

Johnny werkt van ‘s morgens tot laat ‘s avonds op de boerderij van zijn ouders, verscholen in de mistige landschappen van Yorkshire. Hij probeert zijn frustraties weg te drinken in de lokale pub, hij beleeft er seksuele avonturen die nergens toe leiden. Als een Roemeense seizoenarbeider voor enkele weken op de boerderij komt werken, ervaart Johnny ongekende emoties. Een intense relatie begint en zijn leven zal voorgoed veranderen. “Prachtig, realistisch liefdesverhaal, ruw en bars als het Noord-Engelse landschap.” (Volkskrant****)

specials

vrijdag 20 april 20.00 || Food Film Festival Deventer

Nederland Whiskyland + proeverij Wagging Finger

zaterdag 21 april 19.00 || Food Film Festival Deventer

The Goddesses of Food + 3-gangendiner Restaurant Bouwkunde

Kaarten voor het diner zijn uitverkocht. Er zijn nog wel losse kaarten voor de film.

zondag 22 april || Food Film Festival Deventer; er zijn passe-partouts voor de hele dag (3 films + lunch + hapjes) en losse kaarten voor de films en lunch beschikbaar

10.30 Cooking Up a Tribute – The Turkish Way

11.00 Bodemboeren & Koolstofboeren – inleiding en nagesprek met regisseur Fransjan de Waard en Estella Franssen (De Ulebelt).

13.00 Lunch met Soepen van Boer aan Tafel

14.00 Food Film Fragmentenshow – door voedseljournalist Janno Lanjouw

14.30 Silent Land – inleiding en nagesprek met regisseur Jan van den Berg

17.15 Estômago: A Gastronomic Story

17.30 Apples: British to the Core – inleiding en nagesprek met IESSEL Cider

 

maandag 23 april 20.30 || klassieker, Aki Kaurismäki retrospectief

The Other Side of Hope – Aki Kaurismäki

met: Kati Outinen, Tommi Korpela, Ville Virtanen e.a., FI, 2017, 98 min., Fins, Engels, Arabisch en Zweeds gesproken.

Een actueel verhaal over hoop en menselijkheid. Khaled, een jonge Syrische vluchteling, belandt in Helsinki. Met grote hoop op een betere toekomst, probeert hij hier politiek asiel te verkrijgen, maar moet helaas besluiten in het illegale circuit te duiken. Vijftiger Wikström, zet een punt achter zijn leven als vertegenwoordiger van heren overhemden en stropdassen. Ook zijn alcoholische vrouw zet hij aan de kant. Wikström treft Khaled aan op de binnenplaats van zijn restaurant. Na een kort handgemeen, raken de mannen in gesprek.

jeugdfilm

Early Man (NL) – Nick Park

met: stemmen van Arjen Lubach, Nicolette Kluijver, Koen Kardashian e.a., GB, 2018, 89 min., Nederlands gesproken, vanaf 6 jaar.

De nieuwste familiefilm uit de studio van Wallace & Gromit, Chicken Run en Shaun The Sheep. Een hilarische komedie die zich afspeelt in het begin der tijden. Holbewoner Dug en zijn stamgenoten rocken de steentijd, maar dan wordt hun vallei aangevallen door de machtige Lord Nooth en zijn stam uit de bronstijd. Samen met zijn vriend Zwijnkop bedenkt Dug een plan om zijn thuis te redden. “Zit naar goede Aardman-traditie vol geestige terzijdes en slapstick.” (Volkskrant****)

verwacht

vanaf 26/4 The Guernsey Literary Society, La Holandesa | 29/4 IFFR Gemist

 

 

Kaarten kopen en reserveren kan via www.filmhuisdekeizer.nl. Of tijdens kassa- openingstijden. Telefonisch reserveren kan op werkdagen tussen 11.00 en 13.00 uur.

Reserveren: 0570-600515 | Kantoor: 0570-618822 | Keizerstraat 78, 7411 HH Deventer info@filmhuisdekeizer.nl | www.filmhuisdekeizer.nl

Openingstijden: ma – vr 11:00-22:30 | za 18:15-22:30 | zo 9:45-12.00 & 15:30-18:15 & 19:15-22:30