Het is de tweede ronde van de districtsbeker, de winnaars uit de knock-out poules zijn via loting verbonden aan tegenstanders uit het district Oost van de KNVB.

Slechts drie Deventer clubs wisten zich te plaatsen voor die tweede ronde en allemaal hebben ze pittige tegenstanders komende week.

COLMSCHATE
Donderdagavond trapt Colmschate ’33 om 20:15 af tegen Rohda Raalte. De Raaltense ploeg staat derde op twee punten achter de koploper in de zondag eerste klasse. Het elftal van trainer Frank Tempelman joeg afgelopen zondag tegenstander De Zweef nog de stuipen op het lijf door ze met 6-0 te verslaan. Colmschate staat derde van onder, de selectie van Marco Onderberg kent een moeizame seizoensstart in de derde klasse B.

HELIOS
Zaterdag is het dan de beurt aan Helios om een poging te wagen de derde ronde te bereiken. De zaterdag hoofdklasser staat stijf onderaan met slechts drie puntjes na 10 duels terwijl de Deventerploeg juist wel in de winning mood is de laatste duels. De derde klasser is nu vijf duels op rij ongeslagen en de selectie van Marco Wilmink staat keurig vierde. De aftrap aanstaande zaterdag bij Helios is om 16:00 uur.

ACTIVIA
Het Twellose Activia promoveerde naar de derde klasse afgelopen voorjaar waar het keurig meedoet. De groep van trainer Sander Hulshof staat punt-gelijk met Helios op een gedeeld derde plek momenteel. Tegenstander Voorwaarts uit Twello komt uit in de tweede klasse en staat in poule J momenteel vierde. Eigenlijk gedeeld tweede, gezien de top erg dicht bij elkaar zit. De groep, getraind door oude GA Eagles spelers Jochem de Weert en Resit Schuurman, heeft twee punten minder dan de koplopers Achilles en Bon Boys. Activia en Voorwaarts beginnen komende zondag om 14:00 uur aan hun onderlinge bekerduel in de tweede ronde van de districtsbeker.

Programma districtsbeker:

Donderdagavond 20:15 uur:
@SVColmschate33 – @RohdaRaalte

Zaterdagmiddag 16:00 uur:
@vvDETO – @heliosdeventer

Zondagmiddag 14:00 uur:
@vvactivia – @SVVoorwaarts

Bekerloting districtsbeker