Bovendien lichten op zeven verschillende plaatsen in de stad een aantal unieke lichtobjecten op, die allemaal in het teken staan van winter in Deventer. Bij deze eyecatchers worden bezoekers aan de binnenstad vanaf 18.00 uur ontvangen door zang- en danstheater Apropos. Van 19.00-22.00 uur zijn daar muzikale optredens door Perpetuum Mobile, Close Company, Dagkoor Deventer, Shantykoor d’Ieselsingers, PeatGeez, popkoor Jestics en Pieter Verdam. 

Om 21.00 uur danst Studio DanZo op een donker Lamme van Dieseplein een lichtjesdans en een spannende blacklight voorstelling. Dit vormt de aftrap van de officiële onthulling van de prachtige lichtjes in de bomen, pleinen en straten. Aansluitend vertrekt een parade door de winkelstraten van ondernemers in de stad die hun producten showen, onder begeleiding van een mobiele DJ.  

Voor winterse hapjes en drankjes wordt gezorgd door de gezamenlijke horeca ondernemers. De route langs de eyecatchers is in het eigen tempo te wandelen, maar kan ook worden afgelegd met de Centrumbus, die voor de gelegenheid de route heeft aangepast.  

De meeste winkels in de binnenstad zijn geopend tot 22.00 uur en zorgen voor sfeervol aangeklede winkels plus aanbiedingen in het kader van Black Friday. De website met het actuele overzicht van de winkels en acties is te vinden op: www.deventershoppingnight.nl