Boekenweek geschenk & Boekenweek essay

Annejet van der Zijl schreef het Boekenweek geschenk Leon & Juliette en Özcan Akyol het Boekenweek essay Generaal zonder legerDe Boekenweek auteurs trekken het land in om lezers te ontmoeten. Uiteraard komt Özcan Akyol in zijn woonplaats Deventer bij boekhandel Praamstra langs op vrijdag 13 maart. 

Negen dagen boekenfeest

In Deventer kijken we uit naar negen dagen boekenfeest. De deelnemende culturele instellingen hebben alles wat met literatuur te maken heeft uit de kast gehaald en tal van activiteiten rondom het thema gepland. Zo kan er worden genoten van rebelse verhalen, minicolleges over dwarsdenkers, boekverfilmingen, theater, poëzie, jonge schrijftalenten, lezingen, exposities en zelfs een radio uitzending. 

Programma onderdelen

De Stichting Deventer Boekenweek organiseert de feestelijke opening van de Deventer Boekenweek op zaterdag 7 maart in Bibliotheek Centrum, de Boekenweek Pubquiz op woensdag 11 maart in Podium De Hip (teams kunnen zich via de website opgeven) en Cursiefjes in de Kroeg: vijf schrijvers in vijf kroegen op zondag 8 maart in de Deventer binnenstad. Het volledige programma is te zien op de website van de Deventer boekenweek.

Boekenweek burgemeester

Stadsdichter Robin Bleeker zal worden benoemd als Boekenweek burgemeester en schrijft in die functie een Boekenweekgedicht, dat hij tijdens de opening op 7 maart zal voordragen.