De brouwers van Grolsch en Davo Bieren zijn voor dit unieke bier teruggegaan in de bier-historie. In de middeleeuwen werd op grote schaal bier gebrouwen met havermout, gerstemout en tarwemout. Het brouwen met meerdere granen is de inspiratiebron geweest voor de bijzondere receptuur van de Dunkel Weizen, een amberkleurig bier met een bite en de frisheid van Weizen

“Het is geweldig om als brouwers onder elkaar op creatieve wijze tot een uniek recept te komen. Als grote brouwer kunnen we veel leren van de kleinere brouwers en vice versa. Leuk om elkaar zo te inspireren. aldus Marc Janssen Meersterbrouwer bij Grolsch. Brouwer Arnoud Pijpker van Davo Bieren sluit zich daar direct bij aan en voegt toe “Het is erg bijzonder dat we de stad Deventer zo’n mooi cadeau kunnen geven, maar nog leuker dat we de inwoners een rol kunnen geven in het bedenken van een naam.  

Een naam voor het bier is er dus nog niet. Grolsch en Davo Bieren dagen de inwoners van Deventer uit om met een originele naam te komen. De winnaar krijgt natuurlijk eeuwige roem en een uitnodiging voor de officiële presentatie van het bier in maart, precies één week voor het uitkomen van het bier. De prijswinnaar mag natuurlijk als één van de eerste het bier proeven.   

Doe mee!  

Grolsch en DAVO bieren vragen de inwoners van Deventer om een originele naam voor het 1250 jaar Deventer bier te bedenken. Alle inzendingen die uiterlijk 10 januari 2018 binnenkomen bij MKT@Grolsch.nl of bij Davo Bieren, Sluisstraat 6, 7411 EG, Deventer zullen worden beoordeeld door de brouwer van Grolsch en Davo Bieren en door de organisatie van 1250 jaar Deventer. De uitslag zal medio januari bekend worden gemaakt in de diverse media maar ook in het proeflokaal van Davo Bieren.