Goedemorgen Deventer

De 54 talenten zijn samen met de vakdocenten volop in de voorbereiding voor een korte preview van de eindvoorstelling “Goedemorgen Deventer” waarbij verhaallijnen uit de musicals Hairspray, Marry Poppins en The Sound of Music samenkomen in een humoristisch eindresultaat vol zang, dans, drama en improvisatie.  

“Goedemorgen Deventer” is de elfde eindvoorstelling van La TalenTia die op zaterdagavond 13 juni 2020 in de grote zaal van de Deventer Schouwburg zal worden gespeeld. In deze voorstelling staat het gezin van de burgemeester van Deventer, met twaalf kinderen centraal. Na het verdriet omtrent het overlijden van de moeder, is het gezin is op zoek naar structuur en een goede balans tussen het grijze zakelijke leven en het kleurige en cultuurrijke Deventer. Dit gaat echter niet zonder slag of stoot en maar wel met een knipoog naar de politiek en de cultuur in Deventer. 

Remake

De musical is een remake van de eindvoorstelling “Frisse Lucht” uit 2014 waarbij destijds de titelsong, de naam van de huidige remake is geworden. In 2014 was de bekende musical Hairspray de basis voor de eindvoorstelling.  

Op de vraag waarom er dit jaar is gekozen voor een remake van een eerdere voorstelling antwoordt Tatia Feije, eigenaresse van de musical en theaterschool: “Ieder jaar evalueren wij natuurlijk de laatst gespeelde voorstelling en kijken we met de leerlingen vooruit naar het nieuwe seizoen. Vanuit de leerlingen kwam toen het verzoek om Frisse Lucht weer van de planken te halen en het te combineren met The Sound of Music. Uiteindelijk is er ook nog een vleugje Mary Poppins bijgekomen omdat deze verhaallijn best wel overeenkomsten heeft met The Sound of Music. Hiermee heb je dan  direct ook meer variatie in de liedjes.”

Deventer Open Podium

De deelname aan de 35e editie van het Deventer Open Podium is de aftrap voor de promotiecampagne richting de eindvoorstelling later dit jaar en de toegang is geheel gratis. La TalenTia vertoont om 16:00 uur haar preview in de grote zaal van de Deventer Schouwburg op zondag 1 maart.

Meer informatie is te vinden op de website van La TalenTia.